Fenerbahçe'den kritik galibiyet!

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftada Fenerbahçe evinde Kasımpaşaspor'u konuk etti.

Yayınlanma: 16.02.2014 - 18:43
Abone Ol google-news

FENERBAHÇE 2 - 1 KASIMPAŞA

Goller: Emre Belözoğlu  DK 64, DK 79 Sanaharib Malki, DK 82 Bekir İrtegün 81

MAÇ SONU

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Bekir İrtegün, Kadlec, Mehmet Topuz, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Holmen, Kuyt

Kasımpaşa:
Isaksson, Elyasa Süme, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan, Castro, Kerem Şeras, Adem Büyük, Babel, Viudez Scarione

Sarı Kartlar:
Dk. 19 Adem Büyük, Dk. 42 Kerem Şeras (Kasımpaşa). Dk. 20 Holmen (Fenerbahçe)

ALİ İSMAİL KORKMAZ'IN AİLESİ TRİBÜNDE

Fenerbahçe sevgisiyle gündeme gelen ve gezi olaylarında yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi Fenerbahçe taraftarlarının davetlisi olarak  karşılaşmayı izlediler.

ŞÜKRÜ SARAÇOĞLU'NDAN FOTOĞRAFLAR / GALERİ

F.Bahçeli taraftarlar Ali İsmail için Stadı terk etmedi

"Ali İsmail Korkmaz, Fenerbahçe yıkılmaz"


Maçın önemli dakikaları

8. dakikada Alper Potuk'un pasına ceza sahası içinde hareketlenen Holmen'in sol çaprazdan sert vuruşunda, top üsten auta çıktı.

15. dakikada Castro'nun ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üsten farklı auta gitti.

21. dakikada Scarione'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Adem Büyük'ün müsait durumda vuruşu istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

27. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı kornerde, kale önünde yakın mesafeden Kuyt'ın yaptığı kafa vuruşu sonrası top üsten auta gitti.

29. dakikada çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına girmeye çalışan Adem Büyük'e savunmanın müdahalesi sonrası seken top Viudez'in önünde kalırken, bu oyuncunun şutunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağın sahibi oldu.

39. dakikada Viudez'in pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Scarione, çizgiye kadar indikten sonra pasını müsait durumdaki Babel'e gönderdi. Bu oyuncu, kale önünde gelişine vurmak yerine topu tutunca, araya giren savunma şut çekmesine izin vermedi ve Kasımpaşa önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

45. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı taç sonrası ceza sahası içinde ön direkte topu kontrol eden Mehmet Topuz'un yerden ortasında, kaleye paralel giden meşin yuvarlağa kimse dokunamadı ve tehlike sonlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

47. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Alper Potuk'un şutunda, top kaleci Isaksson'dan döndü.

55. dakikada Alper Potuk'un soldan ortasında, ceza sahası önünde Emre Belözoğlu, topu Kadlec'e bıraktı. Bu oyuncunun gelişine vuruşunda ise meşin yuvarlak, kaleci Isaksson'da kaldı.

58. dakikada sağdan Kasımpaşa ceza sahasına giren Gökhan Gönül'ün yerden ortasında, kale önünde Mehmet Topal vuramazken, seken topa Mehmet Topuz'un rövaşatasında meşin yuvarlak üsten auta gitti.

61. dakikada Cristian'ın soldan kullandığı kornerde, kaleci Isaksson, meşin yuvarlağı yumrakladı. Ceza sahası önüne düşen topa Emre Belözoğlu'nun gelişine vuruşunda ise meşin yuvarlak üsten auta çıktı.

64. dakikada Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Soldan Kadlec'in ortasında top ceza sahası içinde Mehmet Topuz ile Kuyt'ın arasında kalırken, Mehmet Topuz ceza sahası önündeki Emre Belözoğlu'na pasını çıkardı. Bu oyuncunun şık vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Isaksson'un sağından ağlarla buluştu: 1-0

67. dakikada Babel'in yaklaşık 35 metreden yaptığı sert vuruşta, top üsten auta çıktı.

68. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Alper Potuk'un çıkardığı topa Mehmet Topuz'un vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Isaksson'un ayağından sekerek, üsten kornere gitti.

70. dakikada Viudez'in kullandığı serbest vuruşta, Volkan Demirel'in öne çıktığı pozisyonda ceza sahası ön çizgisi üzerinde Adem Büyük'ün kafa vuruşu sonrası, top üsten az farkla auta gitti.

79. dakikada Kasımpaşa, Malki ile skoru eşitledi. Sağdan Adem Büyük'ün ortasında, ceza sahası içinde iyi yükselen Malki, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

81. dakikada Fenerbahçe, Bekir İrtegün ile tekrar öne geçti. Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içinde Mehmet Topal'ın yaptığı vuruşta top kaleciden dönerken, pozisyonu takip eden Bekir İrtegün, kale önünde meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

90+3. dakikada Mehmet Topal'ın pasıyla Kasımpaşa savunmasının arkasına sarkan Kuyt, sol çaprazda kaleciyle karşıya pozisyonda istediği gibi bir vuruş yapamayınca, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe, Kadıköy'de yine kaybetmedi

Spor Toto Süper Lig'de sahasında 1 yıl 12 gündür yenilmeyen Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı 2-1 yendiği maçta yenilmezliğini sürdürdü.

Ligde sahasındaki son yenilgisini geçen sezonun 20. haftasında, 3 Şubat 2013'te Sivasspor karşısında (2-1) alan sarı-lacivertli ekip, bu karşılaşmanın ardından oynadığı 17 maçta 15 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe, Kadıköy'deki yenilmezlik serisinde attığı 45 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü.

Sezon başında Fenerbahçe ile anlaşan teknik direktör Ersun Yanal, ligde Kadıköy'de oynadığı 11 maçta da sahadan yenilgiyle ayrılmadı. Yanal döneminde bu sezon sahasında şu ana kadar 11 lig maçı oynayan sarı-lacivertliler, 9 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

17 maçlık seri

Fenerbahçe'nin 2012-2013 sezonunun 20. haftasında Sivasspor yenilgisinden sonra iç sahada çıktığı lig maçlarda aldığı sonuçlar şöyle:
Sezon Hafta Maç Skor 2012-2013 23. Fenerbahçe-Kasımpaşa 3-1
25. Fenerbahçe-Bursaspor 4-1
27. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 2-0
29. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0
31. Fenerbahçe-Kayserispor 2-1
33. Fenerbahçe-Galatasaray 2-1 2013-2014 2. Fenerbahçe-Eskişehirspor 1-0
3. Fenerbahçe-Sivasspor 5-2
5. Fenerbahçe-Elazığspor 4-0
7. Fenerbahçe-Trabzonspor 0-0
9. Fenerbahçe-Gaziantepspor 3-1
11. Fenerbahçe-Galatasaray 2-0
13. Fenerbahçe-Beşiktaş 3-3
15. Fenerbahçe-Akhisar Belediyespor 4-0
17. Fenerbahçe-Kayserispor 5-1
18. Fenerbahçe-Torku Konyaspor 2-1
21. Fenerbahçe-Kasımpaşa 2-1

Fenerbahçe-Kasımpaşa maçından notlar

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadıkları maçta, sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle kadroda değişiklikler yaptı.

Sivasspor maçında ilk 11'de forma giyen futbolculardan Meireles ve Sow sakatlıkları, Caner Erkin sarı kart cezası ve Egemen Korkmaz da kırmızı kart cezası nedeniyle Kasımpaşa maçında kadroda yer almadı. Yanal, bu oyuncuların yokluğunda Bekir İrtegün, Holmen, Alper Potuk ve Mehmet Topuz'a ilk 11'de yer verdi.

Mehmet Topuz, 10 hafta sonra ilk 11'de

Fenerbahçe'de Mehmet Topuz, ligde 10 hafta sonra, ilk 11'de sahaya çıktı.

Ligde en son 10. haftada Bursaspor maçında ilk 11'de oynayan Mehmet Topuz, Kasımpaşa maçında orta sahanın sağında görev aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığının ardından geçen hafta Sivasspor maçının ikinci yarısında oynayan Alper Potuk ise 4 hafta sonra ilk 11'de yerini aldı. Alper, en son 16. haftada Kardemir Karabükspor maçında ilk 11'de sahaya çıkmıştı. Genç oyuncu, orta sahanın solunda oynadı.

Egemen Korkmaz'ın yokluğunda Kasımpaşa maçında savunmada Alves ile görev yapan Bekir İrtegün ise 3 hafta sonra ilk 11'de şans buldu. Bekir, en son 17. haftada, Kayserispor maçında ilk 11'de oynamıştı.

Ligde 19. haftada Eskişehirspor maçında ilk 11'de oynayan Holmen ise bir hafta aranın ardından, Kasımpaşa maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Emenike yedek soyundu

Fenerbahçe'de sakatlığı düzelen ancak tam hazır olamayan Emmanuel Emenike, Kasımpaşa maçında yedek soyundu.

Fenerbahçe'nin Torku Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta sakatlanan Nijeryalı futbolcunun bacak üst arka adale grubunda biceps femoris kasında ikinci derece kısmi yırtık tespit edilmişti. Eskişehirspor ve Sivaspor maçında forma giyemeyen Emenike, Kasımpaşa karşılaşmasında yedekler arasında yer aldı.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı düzelen Gökhan Gönül ilk 11'de sahaya çıkarken, tedavisine devam eden Webo da kadroda yer almadı. Sakatlığı geçen Cristian ise 18 kişilik kadroya girdi.

Kuyt, forvette oynadı

Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına, arka arkaya sakatlanan 3 forvet oyuncusundan yoksun çıktı.

Tedavileri devam eden Sow ve Webo, kadroda yer alamadı, sakatlıktan yeni çıkan Emenike ise yedek soyundu. Sarı-lacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt ise Kasımpaşa maçında forvette görev aldı.

Serdar Kesimal, 18 kişilik kadroda

Fenerbahçe'de uzun süredir takımdan ayrı kalan Serdar Kesimal, Kasımpaşa maçında 18 kişilik kadroda yer buldu.

Sezon başında ilk iki hafta yapılan Torku Konyaspor ve Eskişehirspor maçlarında yedek soyunan, ancak daha sonra kadroya alınmayarak çalışmalarını Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde sürdüren Serdar Kesimal, hafta içinde takımla antrenmanlara çıkmaya başlamıştı.

Sarı-lacivertlilerde Mert Günok, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin ve Salih Uçan da Kasımpaşa maçında yedek soyundu.

Hakem Fırat Aydınus'a tepki

Fenerbahçeli taraftarlar, maçın hakemi Fırat Aydınus'a maç öncesi tepki gösterdi.

Karşılaşma öncesi statta hakemlerin ismi okunurken, özellikle Fırat Aydınus'un ismi okunduğunda tribünlerden ıslıklar yükseldi.

Taraftarlar tribünleri doldurdu

Fenerbahçeli taraftarlar, Kasımpaşa maçında tribünleri doldurarak, takımlarına büyük destek verdi.

Fenerbahçeli Avukatlar Derneği'nin Bağdat Caddesi'nde düzenlediği "Türkiye İçin Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet" yürüyüşüne katılan taraftarlar, yürüyüşten sonra stadı doldurarak, tezahüratlarına tribünlerde devam etti.

Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi de tribünde karşılaşmayı izledi.

Karşılaşma öncesi, Türk Telekom tribününde "Korkmadan yürüyoruz. Şampiyon olacağız" yazılı büyük bir pankart açıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler