Ferhan Şensoy'a sahnede disko kuşatması

Ferhan Şensoy'un tarihi Ses Tiyatrosu diskoların kuşatması altında. Tiyatroda, sahnede Şensoy fonda ise hep disco müziği var.

Yayınlanma: 21.05.2015 - 17:29
Abone Ol google-news

Ferhan Şensoy'un tarihi Ses Tiyatrosu'nda sahnelenen oyunlar sırasında çevreden gelen disko müziği sesi oyunu bastırıyor. Ön sıralardan ve sahneden daha çok duyulan disco sesi hem izleyiciyi hem de oyun ekiplerini rahatsız ediyor. Aslında, DJ'ler, Ses Tiyatrosu'nda rol çalıyor da diyebiliriz.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Halep Pasajı'nın içinde yer alan tarihi Ses Tiyatrosu'nda her oyun sahnelenişi sırasında salonda discolardan taşan ses duyuluyor, çünkü tiyatro artık disko ve kulüplerin kuşatması altında.

Bu durum yılların usta oyuncusu Ferhan Şensoy sahnedeyken bu durum sanat adına işlenen bir cinayet gibi oluyor... Hayat için küçük, sanat için büyük darbe, çünkü hiçbir tiyatro oyuncusu kaldı ki bu isim bir de Ferhan Şensoy ise sahnedeyken oyunda yer almayan disko müziği eşliğinde, dolayısıyla önlenemez laubali atmosferde sanatını icra etmeyi haketmiyor...

Ses Tiyatrosu'nda oyun başlamadan önce Ferhan Şensoy'un banttan, tatlı - sert fırçasıyla cep telefonlarının kapatılması ricası duyuluyor ilk önce. Cep telefonu sesi, usta oyuncu Şensoy'un daha doğrusu sahnedeki oyuncuların dikkatini dağıtacağı için oyun öncesi kısılır... Peki bir değil beş değil yaklaşık on diskonun kuşattığı tarihi bir tiyatro sahnesinde yankılanan korkunç gürültülü müziğin sesini kim kısacak? Şensoy'un tatlı - sert fırçası acaba belediye yetkililerini harekete geçirmeye yetiyor mu?

Bu soruya Ferhan Şensoy şöyle cevap veriyor: "Beyaz Masa’ya şikayette bulunuyorum hep, ama yetkililer gelmeden önce haber uçuruluyor ve onlar da sesi kısıyorlar... Oyunlar saat 22.30’da bitiyor bu saatten önce diskoya giden de olmaz ki, bu saatler de kıssınlar sesini. Piyango bayisi ebadındaki küçük mekanlara disko yapıp bir de kolonları sokaklara koymuşlar. Ben profesyonel oyuncuyum, ama seyirci rahatsız oluyor.

Bu durum için "korkunç" tanımını yapan, "Ses, gardımızı düşürüyor. Oyunu bozuyor" diyen Şensoy sözlerini şöyle sürdürüyor: "Sahnede, oyunda olmayan efektler var. Oyundan sonra küfür kıyamet soyunma odalarımıza gidiyoruz. Ön sıradan ve sahneden ses daha çok duyuluyor. Gürültü sahne içinde patlıyor..."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler