Ferrari'sine kıyamayan bilge yardıma başvurmuştu! İlk açıklama

Samsun’da bir Ferrari sahibinin, hükümetin koronavirüsü dolayısıyla açıkladığı “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi”nden bin TL alabilmek için İlkadım Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurmasının yankıları sürüyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı İlkadım Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı, “Milyonluk araçlarıyla başvuranlar da oldu. Çok fazla değeri olan, dükkanı, arsası, evi olanlarda oldu” diye konuştu. Samsun’da bulunan iki Ferrari’den birinin sahibi olan City Mall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Emre Çelik, “Yardım parası için devlete başvuran kişi ben değilim” dedi. İşadamı Kazım Bilgen de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; 'Kendisine ‘Ferrarisini Satan Bilge’ kitabını yollayacağım. Üzmesin kendini' dedi.

Yayınlanma: 27.04.2020 - 13:36
Ferrari'sine kıyamayan bilge yardıma başvurmuştu! İlk açıklama
Abone Ol google-news

İlkadım Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Esat Bayrakçı, başvuru şartlarının belli olduğunu, bu nedenle başvuruların titizlikle incelenerek listenin belirlendiğini söyleyerek şu bilgiyi verdi:

“Milyonluk araçlarıyla başvuranlarda oldu. Çok fazla değeri olan, dükkanı, arsası, evi olanlarda oldu. Başvuranlardan imkanı olanlar, yüksek maaşı olanlar, kamuda çalışanlar, emekli maaşı olanlar ve bir işte çalışanlar ayıklanıyor. Bir ayıklanma yani süzme işlemi daha yapılıyor.

Bu süzme işleminde bizim şartlarımızı sağlamayanlar, işte imkanı olanlar, aracı olanlar, yüksek emekli maaşı olanlar, kamuda çalışanlar, mevcut bir işte çalışanlar süzüldükten sonra tam liste ortaya çıkıyor. Başvuruda bulunanlardan altıda biri elde kalıyor. Ellerinde vicdanlarına koysunlar. Bu süreçte maddi geliri olanlar lüks evleri ve araçları, dükkanları olanlar bin liralık yardım için e-devlet üzerinden veya buraya gelerek gerçek ihtiyacı olanların işlemini, yani tam liste için bu süreci geciktirmesinler.”

‘YARDIM İÇİN BAŞVURMADIM’

Samsun’da Ferrari marka araç sahibinin bin liralık devlet yardımı almak için başvuru yapmasının yankıları sürerken, söz konusu araçtan kendisinde de bulunan iş adamı yüklenici Vahap Çelik’in oğlu Yunus Emre Çelik, konunun gündeme gelmesi nedeniyle çok sayıda kişinin kendisini aramasından bunaldığını söyledi. 

Çelik, “Yardım parası için devlete başvuran kişi ben değilim. Samsun’da bu kırmızı Ferrari’den iki tane var. Birisi bana ait ve devlete yardım parası için kişi ben değilim.

Ben City Mall AVM’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmaktayım. Bu olayın Samsun’da yaşanmasından büyük üzüntü duydum. Bizim böyle bir talebimiz olmadı, olamaz da. Biz devletimizin ihtiyaç sahipleri için yaptığı kampanyalara da destek vermekteyiz” diye konuştu. 

Öte yandan İstanbul’da işadamı Kazım Bilgen de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda;

“Ulusal egemenlik bilincini diri tutmak için ‘Nutuk’ kitabını vatandaşlarımıza ulaştırıyordum. Ferrari’si olan vatandaşımıza da ‘Ferrarisini Satan Bilge’ kitabını yollayacağım. Üzmesin kendini” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler