‘Fevkalade Memnunum Dünyaya Geldiğime’

Sarıyer Belediyesi’nin önceki gün düzenlediği “Nâzım’a Karanfiller” etkinliği, şairin ülkesinden ayrıldığı son nokta olan Tarabya’da yapıldı.

Yayınlanma: 17.01.2020 - 02:00
‘Fevkalade Memnunum Dünyaya Geldiğime’
Abone Ol google-news

Tören; Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Rutkay Aziz ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in konuşmalarıyla başladı. Sabah 11.00’deki törene vakıf yöneticileri, Sarıyerliler ve İstanbul’un her yerinden gelen Nâzım dostları da katıldı. Denize karanfiller bırakıldı. Artık gelenekselleşen bu tören, törene katılanlarla boğaza açılan tekne turu ile tamamlandı. Teknede, Yol’a Düş grubu, Nâzım Hikmet şiirleri ve şarkıları seslendirdi. 

Günün son programı, Şişli Belediyesi ile Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı birlikteliğiyle düzenlenen, “Fevkalade Memnunum Dünyaya Geldiğime” başlığını taşıyordu. Etkinlik, Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Program, Vakıf Genel Sekreteri Turgay Fişekçi’nin yönetiminde yapıldı. Dolunay Soysert’in Nâzım Hikmet şiirleri okuyarak katıldığı gece Nebil Özgentürk’ün yönettiği ve İstanbul’da ilk kez izlenen “Nâzım’ın Kanatları” belgeseliyle sürdü. Program, Moğollar’ın konser dinletisi ile sonlandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler