FIA'nın eski başkanı Max Mosley yaşamını yitirdi
Motor sporlarının en renkli ve tartışmalı kişileri arasında gösterilen Mosley'nin ölüm haberi otomobil tutkunlarını üzdü.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) eski başkanlarından Max Mosley, 81 yaşında hayata veda etti.
Ailesi tarafından yapılan açıklamada, uzun zamandır kanser tedavisi gören 81 yaşındaki Mosley'nin, yaşam mücadelesini kaybettiği belirtildi.
Motor sporlarının en renkli ve tartışmalı kişileri arasında gösterilen Mosley'nin vefat haberinin ardından Formula 1 kurumu ile organizasyonun eski başkanlarından Bernie Ecclestone, Mosley'nin ailesi ve sevenlerine başsağlığı diledi.
Kariyerinin ilk yıllarında yarış otomobili sürücüsü ve avukatlık yapan Mosley, 1993 yılında FIA'da başkan olarak görev yapmaya başladı. Formula 1'in o dönemki patronu Ecclestone ile 50 yılın üzerinde dostluğu bulunan ve otomobil yarışlarının gelişmesi için birlikte çalışan Mosley, F1'in uluslararası ölçekte tanınması ve popülerleşmesi için önemli katkılarda bulundu.
Formula 1'in efsane pilotlarından Ayrton Senna'nın 1994'te yarış sırasında ölümünün ardından organizasyonda güvenlik önlemlerinin artırılmasında önemli rol oynayan Mosley, özel hayatında yaşadığı sorunlarla da gündeme gelmiş ve 2009'da FIA'daki görevini bırakmıştı.
Video Haberler
-
Kanalizasyonda hırsızlık şüphelisi aradılar
-
İngiliz yıldız ve sevgilisi sahilden kovuldu!
-
Feci kaza: Sürücü yanarak hayatını kaybetti
-
Son Dakika: Rus güçleri, alışveriş merkezini vurdu
-
Oyuncu Osman Wöber toprağa verildi
-
Madde bağımlısına polis şiddeti
-
'Sabır ve şükür tavsiyesiyle yoksulluğu reva görüyorlar'
-
Ünlü oyuncu Osman Wöber'e veda
-
Hamile kadın bayıldı, sürücüler kavgaya devam etti
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
En Çok Okunan Haberler
-
İsmailağa'daki kavga yeniden alevlendi
-
'Ayıptır, insanlığa aykırıdır'
-
Fehmi Koru'ya 'Erdoğan' telefonu
-
Mahmut Efendi’den önce İsmailağa öldü!
-
BDDK'den ticari kredi kullanımına dair yeni açıklama
-
Reuters duyurdu: Bankalardan 'kredi' kararı
-
Saray'dan domuz eti kararı
-
İktidar seçmeniyle karşı karşıya
-
'Adıbelli' cinayetinin arka planı!
-
Hazine'den BDDK kararı ile ilgili açıklama