Filipinler'de 'cezalandırıcı' seçimi kazandı! Yasakları açıkladı: Kaçanı vurun

Filipinler'de devlet başkanlığı seçimini kazanan Rodrigo Duterte, 10 yıl önce kaldırılmış idam cezasını geri getirmek istediğini açıkladı. Duterte'nin, polisten kaçan suçluların ise ateş edilerek öldürülmeleri çağrısında bulunmayı planladığı vurgulandı.

Yayınlanma: 16.05.2016 - 10:55
Abone Ol google-news


Filipinler'de geçen hafta devlet başkanlığı seçimlerinin galibi 'cezalandırıcı' Rodrigo Duterte, 2006 yılında kaldırılan idam cezasını geri getirmeye çalışacağını aktardı. BBC'nin haberine göre Duterte, devlet başkanlığı görevini aldıktan sonra kongreye idam cezasının geri getirilmesi için çağrıda bulunacak. Kurşun kullanılmasını istemediği belirtilen 71 yaşındaki Duterte'nin, infazın asılarak yapılması teklifinde bulunacağı aktarıldı. Duterte'nin ayrıca, polisten kaçan suçluların ise ateş edilerek öldürülmeleri çağrısında bulunmayı planladığı vurgulandı. İnfaz cezasının uyuşturucu kaçakçıları, tecavüz, hırsızlık ve cinayet gibi suçlar nedeniyle verilebileceği ifade edildi.

ÇOCUKLARIN TEK BAŞINA GECE DIŞARI ÇIKMASI YASAKLANACAK

Duterte'nin gece belli bir saatten sonra çocukların tek başına sokağa çıkmayı da yasaklamayı düşündüğünün altı çizildi. Duterte, çocuklara izin veren ailelerin ise tutuklanacağı yönünde uyarıda bulundu.

Davao kentinin belediye başkanlığını 22 yıldır yürüten Duterte seçimde sert söylemleri ile dikkat çekmişti. Duterte'nin belediye başkanlığı döneminde binden fazla şüphelinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü belirtiliyor.

Filipinler'in şu anki devlet başkanı Benigno Aquino'nun 30 Haziran'da görev süresi doluyor. Seçimleri yüzde 38,55 oranla kazanan Duterte, ülkede 6 yıl devlet başkanı olarak görev yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler