Formula 1’de Türkiye Grand Prix’sinin tarihi değişti

Formula 1 yönetimi, Türkiye Grand Prix’sinin 8-10 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini açıkladı.

Yayınlanma: 28.08.2021 - 14:02
Formula 1’de Türkiye Grand Prix’sinin tarihi değişti
Abone Ol google-news

Formula 1’de 25 günlük yaz arası dün Belçika’da gerçekleştirilen antrenman seansıyla noktalanırken yarış takviminde değişikliğe gidildi.

Yapılan açıklamada daha önce 1-3 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Türkiye Grand Prix’sinin 8-10 Ekim’e alındığı belirtildi.

YARIŞ SAYISI DÜŞTÜ

Formula 1 yönetimi daha önce yaptığı açıklamada sezonun 23 yarıştan oluşacağını belirtmişti. Bugün yapılan açıklamada ise takvimin 22 yarıştan oluşacağı ve 19-21 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek yarışın daha sonra açıklanacağı ifade edildi. 

İKİ YARIŞIN DAHA TARİHİ DEĞİŞTİ

Takvimdeki değişiklik sonrasında 22-24 Ekim'de düzenlenecek Amerika yarışının tarihi aynı kalırken, Meksika ve Brezilya yarışlarının tarihi değişti.

31 Ekim’deki Meksika Grand Prix’si 7 Kasım’a, 7 Kasım’daki Brezilya Grand Prix’si ise 14 Kasım’a alındı.

İNGİLTERE’NİN KARARI ETKİLEDİ

Motorsport’ta yer alan haberde İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeden çıkartmaması sebebiyle Formula 1 yönetiminin yarışı bir hafta erteleyerek zaman kazandığı belirtildi.

İngiltere’nin 16 Eylül’de yapacağı karantina liste incelemesinde Türkiye ile ilgili vereceği karara göre yarışın durumunun belli olacağı kaydedildi.

"BREZİLYA, MEKSİKA VE TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali takvim değişikliği ile ilgili şunları söyledi, "Pandemi, bizi zorluklarla karşı karşıya getirmeye devam ediyor ancak buna uyum sağlayabileceğimizi gösterdik ve sezonu 22 yarışla tamamlayacağımızdan eminiz.

Brezilya, Meksika ve Türkiye'deki organizatörlere sabırları ve yarış takviminde esneklik sağladıkları için teşekkür ediyorum. Takvimdeki eksik yarışın detaylarını daha sonra paylaşacağız."

Formula 1’in paylaşımı:


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler