Galatasaray'da kritik zirve!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, yönetici Levent Nazifoğlu ile görüştü. Başkan, Riekerink ile de bir araya gelecek.

Yayınlanma: 21.07.2016 - 09:51
Abone Ol google-news

Yeni sezon hazırlıklarının İsviçre etabını tamamlayan Galatasaray’da gözler takımdan gönderilecek ve transfer edilecek oyunculara çevrildi. Başkan Dursun Özbek ile futbol şubesinden sorumlu Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu dün bir görüşme gerçekleştirdi. Nazifoğlu’nun kamp süreci ve futbolcuların durumu hakkında Özbek’e bilgi verdiği, gönderilmesi gereken isimleri aktardığı öğrenildi. Dursun Özbek birkaç gün içinde teknik direktör Riekerink ile de bir araya gelerek takımdaki son durumu görüşecek.

Rapor geliyor

Riekerink 1 Temmuz’da Florya’da başlayan ve İsviçre’de devam eden hazırlıklarda oyuncularıyla ilgili yazdığı kapsamlı raporunu yönetime sunacak. Hollandalı hocanın ve yöneticilerin gündeminde kamptaki performansıyla göz dolduran Bruma var. PSV Eindhoven, Bruma için 2 kez transfer teklifi yapmış ancak Galatasaray yönetimi en fazla 7 milyon Avro seviyesine çıkan öneriyi düşük bulup reddetmişti. Riekerink, yeni sezonda Bruma’ya ihtiyacı olduğunu belirtip Portekizli oyuncunun mutlaka takımda tutulmasını yöneticilerden bir kez daha talep edecek. Riekerink, 20 günlük kamp ve oynanan 3 hazırlık maçı kapsamında kadroda düşünmediği isimlerin büyük bölümünü belirledi ve hazırladığı raporda bu oyuncuları yönetime aktaracak. Ancak listede Galatasaray’dan sözleşmeleri gereği yüksek yıllık ücret alan bazı oyuncuların da bulunduğu öğrenildi. Bu futbolcular, bazı Anadolu kulüplerinden gelen teklifleri, Sarı-Kırmızılılardan kazandıkları ücretlerden düşük olduğu için reddediyor. Yönetimin, bu isimlerle karşılıklı anlaşma yoluna gitmeyi deneyeceği, aksi takdirde kiralama yönteminin devreye girebileceği belirtildi. Bu hamleler sonrası kısa süre içinde kadronun 25 kişiye inmesinin planlandığı belirtildi.

2 mevki için istek

Forvete ve ön liberoya mutlaka birer oyuncu alınmasını isteyen Riekerink, bu talebini yönetimle yapacağı görüşmede yineleyecek. İki bölge için temasta olunan çok sayıda futbolcunun transferi konusunda bazı adımlar atılsa da iş imza aşamasına gelmedi.

Donk’tan sinyal

Hollanda basınında konuşan Donk, “İsviçre’de kamptayken bazı haberler aldık. Tabii korktuk, korkmaz mıyız? Arkadaşlarım da aileleri ve arkadaşlarıyla sürekli temas halindeler. Hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım” dedi. Yaşananlardan dolayı ayrılık kararını düşündüğünü söyleyen Donk, “Bu durumu kesinlikle düşünüyorsun” yorumunda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler