Gasp için bir hafta hazırlandılar ancak polisi atlatamadılar

İstanbul'da bir işyeri mutemedinin bankadan çektiği 114 bin lirasını otomobiline binmeden çaldıkları iddia edilen Gürcistan uyruklu iki kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin soygundan önce gasp edecekleri kişiyi bir hafta takip yaptıkları, olayda kullandıkları aracı da Gürcistan'dan getirdikleri bir arkadaşlarına kiralattıkları öğrenildi.

Yayınlanma: 04.12.2014 - 12:52
Abone Ol google-news

Avcılar, Cihangir mahallesi, Mandalina sokak ta 18 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen olayda Yapı kimyasalları üreten bir firmada mutemet olarak çalışan Hüseyin T.(40) bankadan firmaya ait 114 bin lirayı çekip dışarı çıktığında saldırıya uğradı. Mutemedin yanına yaklaşan iki kişi, onun aracına binmesine fırsat vermeden darp ederek elindeki çantayı alarak kaçtı.
Gasp için bir hafta hazırlandılar ancak polisi atlatamadılar - VİDEO




















Olayın duyulmasının ardından harekete geçen polis ekipleri, olayla ilgili başlattıkları soruşturmada güvenlik kameralarını inceleyerek olayda kullanılan otomobilin plakasını tespit etti. Aracın kiralık olduğu ortaya çıkarken, dedektifler kiralama şirketinin güvenlik kamera kayıtlarından şüphelilere ulaştı. Sahte kimlikle araç kiraladıkları öğrenilen şüphelilerin gerçek kimlik bilgileri, haftalar süren sokak çalışmasıyla ortaya çıkarıldı. Aksaray bölgesinde bir otelde kaldıkları öğrenilen şüphelilere yönelik yapılan operasyonda Gürcistan uyruklu Gela K. (40) ile Iraklı Ş. (50) gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin soygun yapmak için haftalarca hazırlık yaptıkları ortaya çıktı. Soruşturmada şüphelilerin gasp edecekleri kişiyi günlerce takip ettikleri, olayda kullanacakları otomobili ise Gürcistan'dan getirdikleri bir kişiye kiralattıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu kişiyi olaydan önce ülkesine geri gönderdikleri belirtildi.

Poliste yapılan sorgularının ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler