Gazetelerde bugün
Siyasi açıdan oldukça hareketli ve yoğun günler geçiren Türkiye'de artan terör eylemleri çoğu gazetenin manşetinde yer alıyor. Posta artan terör eylemlerini ilk sayfasından okuyucularına aktarmakta. Cumhuriyet ise, haftaya damgasını vuran "Ergenekon" davasıyla ilgili, "Ergenekon'da tutuklu-tutuksuz ayrımı ve cezaevinde duruşma AİHM'den dönebilir" yorumunu yapıyor.
CUMHURİYET
‘Yargılamada ihlal’
Sanık ayırımı Prof. Dr. Ülkü Azrak, Ergenekon davasında alınan tutuklu-tutuksuz ayrımı kararının Türkiye’de bir ilk olduğunu bildirirken adil yargılanma koşullarının ortadan kalktığı gerekçesiyle şimdiden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurulabileceğini söyledi. TBB Başkanı Özok, “Tutuklu 46 sanığın öncelikle sorgularını yapıp daha sonra 40 tutuksuzun sorgusunu yapmak, adil yargılanma koşullarına aykırıdır” diye konuştu.
AİHM yorumu Ergenekon davasının görülmesi için Silivri Cezaevi içindeki mahkeme salonunun tercih edilmesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin adil yargılanma ilkesine bakışına karşı ihlalin en başta yapıldığı ortaya çıktı. AİHM, görüştüğü bir davada, “duruşmanın halkın kolayca ulaşamayacağı hapishane gibi bir yerde yapılmasının duruşmanın kamusal niteliğine engel teşkil edeceğini” vurguladı.
Yeni gözaltı “Ergenekon” soruşturması kapsamında eski Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray ve koruması gözaltına alındı. “Terör örgütü üyesi olmakla” suçlanan Giray, Ergenekon sanıklarından emekli Binbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün avukatlığını yapıyordu. Giray’ın evinde arama yapan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bazı evraklara el koydu. Ekiplerce evdeki bilgisayarda da inceleme yapılarak bilgiler kopyalandı.
HÜRRİYET
Akman'ın serveti ne kadar arttı
Almanya'daki Deniz Feneri davasının Türkiye ayağını soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcısı Meclis'e yazı yazıp RTÜK Başkanı Akman'ın geriye dönük üç yıllık mal varlığı bildirimlerini istedi.
MİLLİYET
Tehlikeli tırmanış
Öcalan'a destek eylemleri tansiyonu yükseltti. Sağlık ocakları bile kundaklanıyor. Bir göstericinin öldürüldüğü Doğubeyazıt'ta halk öfkeli. Siyasetçiler gerginliği azaltmak yerine arttırıyor.
RADİKAL
Baykal ne demek istiyor?
Terörün AKP döneminde iyice gelişip güçlendiğini söyleyen Baykal'ın sözleri şöyle: İstanbul'da meşru kutlama yapmak isteyenlere her türlü zorbalığı yapacaksın, sonra Diyarbakır'da kedi gibi oturacaksın!..
TERCÜMAN
Gül'e hain harita sorusu
Gül ve Erdoğan'ı sert bir dille eleştiren Bahçeli, Gül'e açılışını yaptığı fuarda bölücü haritayı neden indirmediğini sordu.
Cumhurbaşkanı Gül'e
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan kendi geçmişimizi şikayet etmek yerine, sergilenen bölünmüş Türkiye haritalarına müdahele edecek iradeyi göstermesini beklerdik." dedi.
AKŞAM
Ateşle oyun
DTP, yerel seçim öncesi bölgede gücünü korumak için fitili ateşledi. Güneydoğu kentleri 90'lı yıllara döndü. Ahmet Türk, Kürtlere soykırım yapıldığı iddiasıyla havayı daha da gerdi.
POSTA
Biraz sağduyu
Bölücü Apo'ya İmralı'da işkence yapıldığını idia edip ortamı geren DTP şimdi de Kürtlere soykırım uygulandığını söylemeye başladı. Sağduyunun sesi olması gereken siyasilerse Türk-Kürt çatışmasını önlemek yerine yangına körükle gidiyor. CHP lideri Baykal, Diyarbakır'da yaşananları ayaklanma provası diye adlandırdı ve hükümeti olaylar karşısında 'kedi gibi' kalmakla suçladı. MHP lideri Bahçeli ise "Erdoğan, PKK'ye ve APO'ya af getirmeyi amaçlıyor." dedi.
VATAN
Gladio itirafları
Susurlukçu eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın TV'ye çıktı, "Ne yaptıysam devlet adına yaptım" dedi, anlattı.
SABAH
100 kişiden biri
Ayhan Çarkın'ın "1000 kişi öldürmüş olabilirim" itirafı gözleri geçmişteki operasyonlara çevirdi.
Susurluk'un kilit ismi eski Özel Harekâtçı Çarkın, TV'deki "Susurluk Ergenekon'un lambasıdır. Terörle mücadele adına bin kişiyi öldürmüş olabilirim" sözleriyle yeniden gündemde. Çarkın, G.Doğu'daki operasyonlar ile Dev Sol'a yönelik baskınların başrollerindeki ismiydi.
YENİ ŞAFAK
İnfaz emrini siyasiler verdi
Binden fazla adam öldürdüklerini iddia eden özel harekâtçı polis Çarkın, "Ölüm emirlerini siyasiler verdi. Biz de devlet adına tetiği çektik" dedi.
ZAMAN
Bakanlık, salon sorununa el attı
Yüzyılın davası 'salon' tartışmalarıyla başlarken Adalet Bakanı Şahin, müsteşar yardımcısını ve cezaevleri genel müdürünü Silivriye gönderdi. Duruşma düzeninden mahkemenin sorumlu olduğunu anlatan Şahin, "Yeni salon istenirse yardımcı oluruz" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştüğünü belirtirken, sorunun kaynağını şöyle özetledi: "Her sanığın 8-10 avukatı var. Hepsi birden geldi."
En Çok Okunan Haberler
- Esad yönetimi neden hızla çöküyor?
- Suriye cephesinden kritik açıklama
- 'Esad ve ailesinin Suriye’yi terk ettiği' iddia edildi
- Trendyol 1. Lig ekibinden çekilme kararı!
- Saray'dan 'emekli maaşı' açıklaması
- İlber Ortaylı'dan 'yatırım' tavsiyesi
- Trump'tan kritik 'Suriye' mesajı
- 'Ne manaya geldiğini anlayamadı'
- İşte bankalara göre 3 milyon TL'nin faiz oranı...
- Silahlı gruplar başkentin güney banliyölerine girdi!