Gazetemizden AKİT TV’ye suç duyurusu : 1 saat içinde yetkisizlik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Yayınlanma: 24.12.2019 - 17:28
Abone Ol google-news

Akit TV sunucusunun canlı yayında manşet haberimizi hedef alarak söylediği “Hadi gidelim. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” sözleri ile ilgili gazetemiz avukatı Buket Yazıcı savcılığa suç duyurusunda bulundu.  “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” ve “tehdit” suçlarından yürütülen soruşturmada yetkisizlik kararı verdi. Soruşturma dosyası Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Akit TV sunucusu Fatin Dağıstanlı, “Manşetlerin Dili” adlı programda “Şeriat Çalıştayı” başlıklı manşet haberimiz nedeniyle gazetemiz yazarı Işık Kansu’yu ve gazetemizi hedef göstermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen şikayet Cumhuriyet Vakfı, Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık A.Ş. ve Işık Kansu adına yapıldı. Dilekçede AKİT TV sunucusu Dağıstanlı ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunun basın yayın yoluyla işlenmesi”, “Suç işlemeye tahrik etme” ve “tehdit” ile suçlandı. Şikayet sebeplerinin sıralandığı suç duyurusunda Dağıstanlı ve Karahasanoğlu’nun programdaki diyaloglarına yer verilerek müştekilere yönelik halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile tehdit suçunu işlediğinin sabit olduğu belirtildi. Ayrıca tehditlere yönelik can güvenliği açısından oluşan tehlike sebebiyle güvenlik tedbirlerinin alınması talep edildi.

SAVCILIK 1 SAATTE YETKİSİZLİK KARARI VERDİ

Gazetemizin suç duyurusunun üzerinden bir saat geçmeden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisizlik kararı vererek, gereğinin yapılması için suç duyurusunu  Küçükçekmece Başsavcılığı’na gönderdi. 

Gazetemiz avukatı Buket Yazıcı, savcının yetkisizlik kararı vermesine ilişkin “Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre, bir hakim veya mahkeme yetkili olmasa bile gecikmesinde sakınca bulunan hallerde, yargı çerçevesi içinde gerekli işlemleri yapar” değerlendirmesi yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler