'Gençler şut atmaktan korkmasın'

2014 NBA Draftı 1 Numarası seçimi Andrew Wiggins'in özel koçu Arkell Bruce, basketbol oyuncularına "Şut atmaktan çekinmeyin" diye seslendi.

Yayınlanma: 10.08.2015 - 20:24
Abone Ol google-news

2014 NBA Draftı 1 Numarası seçimi Andrew Wiggins'in özel koçu Arkell Bruce Türkiye'de basketbol yazarımız Yunus Aydın ile buluştu ve sorularını yanıtladı. İşte o röportaj:

2014 Drafı 1.seçimi Wiggins'i anlatır mısın? Onun özel koçusun. Ona yeni LeBron James diyorlar.

- O LeBron James'ten çok daha iyi bir savunmacı olacak. Müthiş bir atlet, Cleveland tarafından takas edildiğinde süre alamama korkusuyla başbaşaydı, daha sonra Minnesota'ya takas oldu ve yılın çaylağı seçildi. Saha görüşü harila ve durmadan çalışıyor. 15 yaşından beri onla beraberim, o yaşından beri iyi bir oyuncu olacağını biliyordum.

Amerika'da birçok şey fiziğe dayalı, fiziğinde eksikleri olan oyuncular bu sorunu nasıl aşabilir?

- Buna en büyük örnek Stephen Curry. NBA MVP'si, NBA Şampiyonu, Allstar oyuncusu. Fizik olarak çok dezavantajı olsa bile iyi yönünü, üçlüğünü, öne çıkardı. İyi yönünü ortaya çıkaran avantajı kapar, NBA'de oynayan oyuncuların birçoğunun fizik avantajı var ama aralarından Curry gibi ekstra yetenekleri olan oyuncular öne fırlıyor.

Sahada en affedilmeyecek hata nedir?

- Çaba ve mücadele isteğini kaybetmek. Kaybettiğin anda hiçbir anlamı kalmaz. Sayı yediği anda bir oyuncunun morali elbette 1-2 saniyeliğine düşer, ancak ondan sonra yüzünde yeni hücum için bir parıltı görmüyorsanız o çaresizliktir. Bu affedilemez bir hata.

Eğitim, basketbolun yanında bunu sürdürmek çok zor. Buna nasıl bir çözüm öneriyorsun?

- Burada öğrencilerle görüştüğümde eğitimin çok zor olduğunu ve disiplin gerektirdiğini öğrendim. Bunu düzeltecek adam ben değilim ama basketbolu seviyorlarsa bu sisteme katlanmak zorundalar. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Buradan birçok oyuncu Amerika'ya gidebilir, ancak birçok oyuncuda burda kalacak. Sisteme ayak uydurmak zorundasınız, Amerika'daki oyuncuların tamamına yakını Üniversite mezunu.

Cedi Osman hakkında ne düşünüyorsun? Bu yıl NBA Draft'ında seçildi.

- Geçtiğimiz sene izlemiştim, işim gençleri takip etmek. Harika bir yetenek, umarım çalışır ve başarır. NBA'e hemen gitmeyeceğini biliyorum, 2 sene bekleyecek. Geliştirmesi gereken çok şey var.

Tüm oyunculara sadece 1 cümle söyleme hakkın olsa ne derdin?

'' Şut atmaktan korkmayın. ''

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler