Gençlik, 19 Mayıs'a sahip çıkıyor

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), "19 Mayıs Uluslararası Gençlik Buluşması" programını bugün İstanbul Taksim Hill Otel'de yaptığı bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu.

Yayınlanma: 14.04.2012 - 18:09
Abone Ol google-news

Taksim Hill Otel’de gerçekleşen basın toplantısına Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hasan Kılıç, yönetmen Arif Keskiner, birçok aydın, sanatçı ve yüzlerce yurtsever katıldı.

TGB Genel Başkanı İlker Yücel yaptığı konuşmada iktidarın kutlama yasağına rağmen 19 Mayıs bağımsızlık gününe sahip çıkacaklarını vurgulayarak ''Bu topraklardan bir Mustafa Kemal geçti. Mayası öyle bir tuttu ki halen bu topraklarda duruyor. 50 yıl uğraştılar ama Mustafa Kemal'den ve vatan sevgisinden gençliği koparamadılar. Vatan savunmasını hainlik olarak gören gerici nesil kendi neslini yetiştirememiştir" dedi.

Halen liselerde Atatürkçü Düşünce Kulüpleri'nin kurulamadığını ve kimi üniversitelerde kulüplerin kapatıldığını kaydeden Yücel, "19 Mayıs'ı Atatürk Gençliği için mücadelenin közünü yeniden üfleme fırsatıdır. Belki de ilk kez 19 Mayıs gençliğin kendi iradesi ve çabasıyla kutlanacak. Gençlik, Bağımsızlık gününe sahip çıktığını üç gün sürecek etkinliklerle gösterecektir. Etkinliklerimizle örgütlenme eğilimimizi arttıracağız ve diriliş temasını bilinçlere kazıyacağız" dedi.

Toplantıya katılan Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Kahyaoğlu da yaptığı konuşmada 19 Mayıs Gençlik Spor Bayramı'nın önemine değinerek, etkinliğin ikinci günü olan 18 Mayıs'ta Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşecek konserin ev sahipliğini belediye olarak üstlendiklerini, 19 Mayıs'ı TGB’li gençlerle birlikte kutlayacaklarını ifade etti.

Basın toplantısında duyurulan programa göre; 17-18-19 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan ‘19 Mayıs Uluslararası Gençlik Buluşması’nda ilk iki gün; Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sempozyum gerçekleştirilecek. Sempozyuma  Ataol Behramoğlu, Samir Amin, Semih Koray, Michel Chossudovsky ve Fellice Casson gibi isimler konuşmacı olarak katılacak.

Son gün olan 19 Mayıs’ta ise; dünyanın dört bir tarafından gelen yurtsever gençler, Taksim Tünel’den Dolmabahçe’ye dev bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş sonrası Şişli Belediyesi’nin ev sahipliğinde Küçük Çiftlik Park’ta gerçekleşecek konserde ise dünyaca ünlü müzik grubu Inti Illimani, Cherkezi Orkestra, İstanbul Mir Sanat Topluluğu, Grup Çığ ve Karmate sahne alacak.

https://twitter.com/#!/dileklc


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler