Gentes direnişinde altıncı gün

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışan ve altı aydır maaşları ödenmeyen inşaat işçilerinin, şirketin genel merkezi önünde başlattıkları direniş 6. gününe girdi.

Yayınlanma: 25.11.2019 - 10:55
Abone Ol google-news

Gentes işçileri bugün de şirketin Dünya Ticaret Merkezi'nde bulunan Genel Merkezi önünde eylemlerini sürdürdü. İşçiler adına konuşan İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası Başkanı Ali Öztutan, "Alamadığımız maaşlarımız için mücadelemize devam ediyoruz. Tüm haklarımızı alana kadar evlerimize dönmeyeceğiz. Gentes Şirketler Grubu hakkımız olanı ödememekte ısrar etmekte. İnşaat işçisi, gurbette alınteri ile hakkını kazandı. O emeği Gentes Şirketler Grubu'na yedirmeyeceğiz. İnşaat işçisi köle değildir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Gentes Şirketler Grubunun Cezayir’deki otel projesinde çalışmaya giden inşaat işçileri, altı ay önce birikmiş ücretlerinin ödeneceği sözü verilerek Cezayir’den memleketlerine dönmüştü.

Mağdur işçiler, geçen çarşamba günü Gentes Şirketler Grubu'nun Dünya Ticaret Merkezi'nde bulunan Genel Merkezi önünde direnişe geçmişti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler