Gergin başladı sakin geçti

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri gergin başladı fakat sakin geçti.

Yayınlanma: 02.05.2010 - 18:33
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinin ilk günü, muhalefet partilerinin "usul" tartışmasıyla başladı. Görüşmelerin ilk saatlerinde sözlü tartışma yaşandı. Ancak maddelerin görüşmeleri devam ederken, günün ilk gerginliği yerini sakinliğe bıraktı.


332 oy telaşlandırdı

Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinde birinci maddenin oylama sonucu 332 çıkınca, AKP kanadında telaş yaşandı. Parti yöneticileri yorum yapmak istemediler. İkinci madde ve üçüncü maddeler de oylar yükselince AKP'liler de rahat bir nefes aldı.


Erdoğan'ın bahçe keyfi

Erdoğan, Genel Kurul'da sadece maddelerin oylamaları sırasında bulundu. Zamanını Meclis bahçesinde geçiren Erdoğan, milletvekilleriyle bol bol sohbet etti, fotoğraf çektirdi ve ikramları tattı.


İkram yarışı turda devam etti

Anayasa değişikliğinin ikinci tur görüşmelerinde de milletvekilleri ikram yarışına girdi. Birinci tur görüşmelerinde, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep ve Mardin gibi özellikle Güneydoğu illerine mensup milletvekilleri adeta ikram yarıştırdı. Bölgelerine özgü ikramlarda bulunan milletvekilleri ikinci tur görüşmelerinde de aynı geleneği devam ettirdiler.


Cemal Kaya'dan kaşarlı simitli kahvaltı

Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında, sabah saatlerinde Meclis'e gelen milletvekillerine poğaça ve simit verildi. Aynı gelenek ikinci tur görüşmelerinde de devam etti. AKP Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, Anayasa görüşmeleri sırasında milletvekillerine simit ve kaşar peyniri ikram etti.

Öte yandan, Erdoğan'ın simide düşkünlüğü biliniyor. Erdoğan'ın Anayasa görüşmeleri sırasında neredeyse her gün 2-3 tane simit yediği gözlendi. Milletvekillerinden gelen ikramları geri çevirmeyen Erdoğan'ın yakın çevresi, Başbakanın en az iki kilo aldığı görüşünde.


ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE 2. TUR


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler