Geske mezarı başında anıldı

Malatya'da Zirve Yayınevinde 18 Nisan 2007'de iki kişi ile birlikte boğazı kesilerek öldürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske, Malatya'daki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Yayınlanma: 18.04.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

Tilman Ekkehart Geske'nin Kiltepe Mahallesi'ndeki Ermeni Mezarlığı'nda kabri başında düzenlenen anma törenine, Geske'nin eşi Susanne ile kızları Michal (14), Miriam (10) ve oğlu Lukas (12), yakınları, Protestan Kiliseler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Tanyar ile çeşitli illerden gelen Hristiyanlar katıldı.

Zekai Tanyar'ın yaptığı kısa konuşmanın ardından yakınları Geske'nin mezarında dua ve ilahiler okudu.

Susanne Geske, mezarlık çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Geske, başından beri olayın geri planına bakılmasını istediklerini ifade ederek, ''Yeni gözaltıların olması bizi mutlu etti. Biz bunları biliyorduk, ama delil yoktu. Ben adalete güveniyorum. Tanrı, zaten gerekli cezayı verecektir. Malatya'dan ayrılmayı düşünmüyorum. Vatandaşlık için bir kez daha müracaatta bulunacağım'' dedi.

Olay

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevinde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım (19) olay yerinde yakalanmıştı. Üçüncü katın penceresinden kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki tedavinin ardından tutuklanmıştı.
Tutuklu sanık Emre Günaydın'ın olaydan yaklaşık 2 yıl sonra cezaevinde cumhuriyet savcısına verdiği ifadenin ardından olayı azmettirdikleri gerekçesiyle Varol Bülent Aral ve Zirve Yayınevi çalışanı olduğu belirtilen Hüseyin Yelki de tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler