Gezi’de yeni soruşturma dalgası

Gezi soruşturması kapsamında Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay ve mimar Tayfun Kahraman ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Meclis Üyesi ve Ahmet Saymadi ifadeye çağrıldı.

Yayınlanma: 28.11.2018 - 20:49
Abone Ol google-news

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen Gezi soruşturması kapsamında Taksim Dayanışması’ndan avukat Can Atalay ve mimar Tayfun Kahraman ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Meclis Üyesi ve Ahmet Saymadi’yi 5 yıl sonra ifadeye çağırdı. Soruşturma kapsamında dosyada ismi bulunan çok sayıda kişinin ifadesini aldığı öğrenildi.

Kahraman’ın dün ifade verdiği Berkin Elvan davasına müşteki avukatı olarak katılan Atalay’ın bugün ifade vermeye gideceği öğrenildi. İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Can Atalay, ifadeye çağrılan isimlerin herhangi bir suç ile ilişkilendirilemeyeceğini belirterek “Gezi, bu ülkenin yüz akıdır. Gezi bu ülkenin umududur, Berkin de Gezi’nin çocuğudur” ifadelerini kullandı.

İfadeye çağrılan isimlerden Ahmet Saymadi’de Gezi eylemlerinin bir halk hareketi olduğunu belirterek “Ekonomik kriz nedeniyle yeni bir direniş dalgası geleceği endişesi de Gezi’nin yargı eliyle kriminalize edilmesine neden oluyor. Gezi dış güçlerin bir oyunu değil, Türkiye halklarının direniş hareketidir. Yargılanamaz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler