Gökçek, Ecevit'e çattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün, Türkiye'nin itibarını arttırdığını iddia ederek "Ecevit'i hatırlarsınız Ankara'nın dışına çıkamazdı. Şimdi başbakanımız haftada 3 defa yurt dışına gidiyor. Dünyada itibarımız nerelere geldi görün" şeklinde konuştu.

Yayınlanma: 03.06.2011 - 14:56
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çorum'un Sungurlu ve Alaca ilçelerinde halka hitap etti.

Konuşmasına ''değerli hemşehrilerim'' diyerek başlayan Gökçek, Ankara'da yaşayan Çorumlu sayısının diğer il doğumlularına oranla ilk sırada olduğunu, Ankara'da Çorumlu'dan çok Çorumlu bulunduğunu, bu nedenle hemşehri hitabını kullandığını söyledi.

AKP'nin 8,5 yılda Türkiye'de çok şeyler yaptığını vurgulayan Gökçek, şöyle devam etti:
''2002 yılında 26. sırada olan ekonomimiz, AK Parti iktidarıyla dünyanın en büyük 16. ekonomisi oldu. AK Parti cebinizdeki paranızın değerini yerine koydu. 2002 yılında ekonomimiz 9,4 küçülürken AK Parti iktidara geldi, yıl 2011 ekonomi 8,9 büyüdü. İşte ak Parti'nin farkı.. Şimdi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül sayesinde dünyada itibarımız arttı. Bütün dünya her hangi bir iş yaparken, Türkiye'nin fikri ne diye merak ediyor. Ecevit'i hatırlarsınız Ankara'nın dışına çıkamazdı. Şimdi başbakanımız haftada 3 defa yurt dışına gidiyor. Dünyada itibarımız nerelere geldi görün.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun her söylediğini inkar ettiğini ileri süren Gökçek, şöyle konuştu:
''Kemal Kılıçdaroğlu bir söylediği lafı ertesi gün inkar ediyor. Samimi olarak söylüyorum, yalan üstüne yalan söylüyor. Referandumda ''hayır'' oyu istiyor, kendi oy kulanamadı. Atmaya gelince her türlü atıyor. 'İstanbul'u çok iyi bilirim diyor' (Kağıthane'yi, Kağıttepe'yi çok iyi bilirim) diyor. Şimdi, (düşün peşime aile başı 600 lira para vereceğim) diyor. İzmir, Antalya, Mersin ve Eskişehir belediyeleri CHP'li, buralarda dağıtsana 600 lira. Bunlarda yalan dolan çok. Her sözü ertesi günü yalan oluyor.
Hatırlar mısınız CHP Genel Başkanlığına aday olmadan 1 gün önce Deniz Baykal'ın yanına gitti, gazeteciler çıkışta yakaladı 'aday olacak mısınız' diye sordu (kesinlikle hayır) dedi. Aradan 24 saat geçmedi (ben adayım) dedi. Anında döner. Kılıçdaroğlu bana televizyon kanallarında sataşıyor. Valla bir yakalarsam... Yunanistan'a selam gönderiyor. Yorgo (beni bekle) diyor. SSK'yı batırdığı gibi Yunanistanı da batıracak.''

''Bugün PKK'nın yaptıklarını görüyorsunuz sadece AK Parti'ye yükleniyorlar'' diyen Gökçek, ''CHP, MHP ve BDP neredeyse kol kola girdiler. Karşımızda 3'lü ittifak var. Bir gün CHP'nin MHP, MHP'nin de CHP aleyhinde konuştuğunu duydunuz mu? Milliyetçi kadrolar kalkıp CHP ile işbirliği yapmaz, yapamaz. Seçimde AK Parti inşallah yüzde 50 barajını aşacak, Çorum'da 4 milletvekili alacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler