Gökçekler şikâyet etti Tarık Akan’ın hapsi istendi

Kendisini hedef gösteren Gökçek'in şikayetiyle Tarık Akan'a dava açıldı, 4 yıla kadar hapsi istendi.

Yayınlanma: 08.07.2015 - 06:44
Abone Ol google-news

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve oğlu Osman Gökçek'in şikayeti sonucu sanatçı Tarık Akan'a hakaret suçlamasıyla dava açıldı.

Gezi Parkı direnişinde polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümünün 1. yılı nedeniyle Tarık Akan, Şevval Sam, Zuhal Olcay ve Levent Üzümcü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı “Berkin İçin 11 Martta Hayatı Durdur” klibi çekmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in AKP'den milletvekili aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen oğlu Osman Gökçek, sahibi olduğu Beyaz TV’de Tarık Akan’ı hedef almış, “Başta Tarık Akan olmak üzere asıl provokatörler ve Berkin Elvan’ın sonunun sorumluları bu zihniyetlerdir. 11 Mart anma törenlerinde bunların hiç biri orada yoktu. Hepsi başka yerlerdeydi” demişti. Akan da eylem çağrısı yaptığı için kendisini hedef gösteren Osman Gökçek’e bir internet sitesinden yanıt vermişti. Akan, “Melih Gökçek’in kafasında, heykele tüküren, heykelleri kaldıran bir IŞİD mantığı vardır. Oğlu da aynı mantıktadır” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler üzerine baba oğul Gökçekler Akan'dan şikayetçi oldu. Gökçeklerin avukatının şikayet dilekçesinde, Akan'ın şikayete konu sözleri kullanarak, Gökçekleri terör örgütü ile aynı kefeye koyduğu öne sürüldü. Şikayet sonucu hakkında soruşturma başlatılan Akan verdiği ifadede, kendisini hedef gösteren Osman Gökçek'ten şikayetçi olmadığını belirterek, "Soru sorulunca hakaretr varmayacak şekilde bu sözlerine cevap mahiyetinde beyanlarda bulundum" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Akan hakkında hazırladığı iddianamede ise, Akan'ın beyanında düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıktığı, haksız isnad ve yargılarla ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük tepki gören terör nitelikli eylemler gerçekleştiren bir örgüt örneğinden yola çıkarak yaptğı benzetmede eleştiri ve tenkit sınırlarını aştığı iddia edildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler