Gökhan Gönül tamam, Caner Fenerbahçe ile pazarlık masasında

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Gökhan Gönül, kararını “Ben Fenerbahçe’ye gidiyorum. Hakkınızı helal edin” sözleriyle bildirdi.

Yayınlanma: 03.08.2020 - 12:35
Gökhan Gönül tamam, Caner Fenerbahçe ile pazarlık masasında
Abone Ol google-news

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Gökhan Gönül, Fenerbahçe ile anlaşmaya vardı. Tecrübeli oyuncu siyah-beyazlı takımla vedalaştı. Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren ve yeni sözleşme teklifini kabul etmeyen Gökhan Gönül, kararını “Ben Fenerbahçe’ye gidiyorum. Hakkınızı helal edin” sözleriyle bildirdi.

Beşiktaş’ta sözleşmesi sona eren futbolculardan Gökhan Gönül’ün kalıp kalmayacağı sorusu nihayet netleşti. Tecrübeli sağ bek, yeni sezonda takımda olmayacağını yönetime bildirdi. Siyah beyazlıların sözleşme yenilemek istediği Gökhan Gönül, eski kulübü Fenerbahçe’den de teklif alınca, her iki taraftan da düşünmek için süre istemişti. Ailesi ve yakınlarıyla görüştükten sonra kararını veren 35 yaşındaki futbolcunun tercihi; sarı lacivertliler oldu.

Siyah beyazlı yöneticileri dün telefonla arayan Gökhan, “Ben Fenerbahçe’ye gitme kararı aldım. Hakkınızı helal edin” dedi.

Bu sezon 32 karşılaşmada forma giyip; 4 gol, 4 asist üreten Gökhan Gönül’ün Fenerbahçe’ye gidecek olmasının ardından Beşiktaş’ta sağ bek arayışları başladı.

Geçen yıl bu mevki için Demir Grup Sivasspor’dan alınan Douglas’ı sakatlığı nedeniyle sadece 7 maçta oynatabilen siyah beyazlılar, bonservisi Roma’da olan ve Sao Paulo’da kiralık olarak forma giyen Bruno Peres’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sağ bek ile görüşüyor.

Beşiktaş'ın eski Fenerahçeli sol beki Caner Erkin ile görüşmeler ise netleşmedi.

Caner'e Galatasaray'ın da teklif yaptığı biliniyor.

GÖKHAN GÖNÜL KİMDİR? FUTBOLA NEREDE BAŞLADI?

4 Ocak 1985 yılında Samsun’da doğan milli futbolcu 6 yaşındayken Bursa’ya taşındı. Futbola Bursa Yolspor’da başlayan Gökhan, futbola kaleci olarak başladı. Daha sonra birçok farklı pozisyonda görev yapan tecrübeli sağ bek Bursaspor ile oynadıkları bir maçta üç gol birden atınca Bursaspor teknik heyetinin dikkatini çekti ve transfer edilmek istendi ancak Gökhan Bursa’ya giden arkadaşlarının başarısız olduğunu gördüğü için kariyerine Bursa Yolspor’da devam etme kararı aldı. Daha sonra Gençlerbirliği ve Galatasararay’dan teklif alan Gökhan, tercihini Gençlerbirliği’nden yana kullandı. 

Gençlerbirliği’nde oynadığı futbol ile dikkatleri üzerine çekti ve Fenerbahçe’ye transfer oldu. Fenerbahçe’de oynadığı ilk sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynayan takımın bir parçası oldu. Gökhan Gönül Fenerbahçe’de ilk şampiyonluğunu 2011 yılında Aykut Kocaman ile yaşadı. 2012 yılında ise Fenerbahçe’nin 29 yıllık Türkiye Kupası hasretini bitirdi. Milli futbolcu bir sonraki şampiyonluğunu ise 2014 yılında Ersun Yanal ile birlikte yaşadı. Oynadığı dönemde özellikle Benfica maçındaki özverisiyle taraftarın kalbinde taht kuran milli yıldız, her sezon yakaladığı maç ortalaması ile tüm futbolseverlerin takdirini topladı. 2015-2016 sezonun sonunda sözleşmesi biten Gökhan ezeli rakip Beşiktaş’ın yolunu tutarak Fenerbahçe taraftarını kızdırmıştı.  

Yıldız futbolcu Beşiktaş’a gittiği ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı. Bir sonraki sezon Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligini lider bitirdi ve son 16’da Bayern Münih’e elendi. 

Milli formayı ilk defa 22 yaşındayken Norveç’e karşı giyinen tecrübeli futbolcu milli takımda toplam 66 maça çıktı ve 1 gol atıp 8 asist yaptı. Profesyonel kariyerinde toplamda 481 maça çıkan Gökhan, bu maçlarda 21 gol 61 asist yaparak istikrarı ile dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler