Google ve Facebook sizinle porno izliyor
Carnegie Mellon ve Pennsylvania Üniversitesi’nin yapılan araştırmaya göre Facebook, Google ve Oracle'ın seyredilen pornoyu gizlice izliyor. Bilgiler üçüncü taraflara sızdırılıyor.
Yeni yapılan ortak çalışmada, ABD’li teknoloji devi Microsoft, Carnegie Mellon Üniversitesi ve Pennsylvania Üniversitesi’nin imzası bulunuyor. Araştırmacılar, datayı üçüncü taraflara yönlendiren izleme araçlarını ortaya çıkaran ‘webXray’ adlı aracı kullanan 22 bin 484 porno siteyi inceledi.
New York Post’un haberine göre; araştırma sonucu cinsel içerikli yayın yapan internet sitelerinde izlenme çok yaygın. Bu sayfaların yüzde 93’ü kullanıcı datasını üçüncü taraflara sızdırıyor.
Araştırmacılar, Google ve ona ait başkaca yayınların, dijital dünyanın en çok takip edilen porno sitelerinin yüzde 74’ünde izleyicisi bulunuyor. Facebook’ta bu oran yüzde 10, Oracle şirketinde ise yüzde 24 olarak tespit edildi.
Çalışamaya göre; web tarayacınızı “gizli” modda açtığınızda bile bu data üçüncü taraflara aktarılıyor.
Video Haberler
-
'Ev almak artık hayal ötesi...'
-
Bağcılar'da balkon çöktü, işçi hayatını kaybetti
-
'Tüm bu işkencenin ardında iktidar var'
-
Edirne'de iki çocuğa taciz iddiası: 1 kişi tutuklandı
-
Doğada kendiliğinden yetişiyor, kilosu 60 TL’yi buluyor
-
İstanbul'da halk ekmeğe zam!
-
Irak’ta silah deposunda patlama
-
Yandaş şirkete 817 milyonluk ihale
-
Eşya yüklü kamyonette tehlikeli yolculuğa 1861 TL ceza
-
Brezilya'dan gelen gemide 242 kilo kokain ele geçirildi:
En Çok Okunan Haberler
-
KPSS soruşturmasında yeni gelişme
-
'Birileri açığa çıkmaması için çırpınıyormuş...'
-
Bakan Yanık'tan Suriyeliler açıklaması
-
Soylu'nun Çelebi'ye söylediği sözler gündemde!
-
'Promosyon’ tartışmasında yeni adım
-
CHP'den Mehmet Ali Çelebi tepkisi!
-
Müjdat Gezen kötü haberi duyurdu
-
Kadro kıyağı haberine erişim engeli
-
Enginyurt'un koruması hakkında yeni gelişme
-
Justin Bieber Şemdinlili Sofi Ömer'i paylaştı