Grup Yorum'dan tarihi konser

Grup Yorum 30. Yıl Ege Konseri'nde onbinlerle buluşacak.

Yayınlanma: 19.06.2015 - 12:08
Abone Ol google-news

Grup Yorum Üyesi İnan Altın yarın Gündoğdu Alanı'nda saat 19.00’da başlayacak konserde İzmir’de etkinliklerini sürdüren halk korosunun da kendilerine eşlik edeceğini söyledi. Toplam 45 kişilik orkestra, 25 kişilik dans ekibi, sahne, ışık ve ses teknisyenleri de dahil olmak üzere İstanbul’dan 110 kişilik bir ekibin konser için İzmir’e geleceğini kaydeden Altın, “İzmir’in bugüne kadar gördüğü, göreceği en büyük sahneyi kuruyoruz. İzmir’de sahnesi, kitleselliği, görselliği itibariyle bugüne kadar yapılmış en görkemli konseri yapmak, tarihe geçecek bir konser yapmak, bir insan denizi yaratmak istiyoruz. İnanıyorum ki bu konser yıllarca dillerden düşmeyecek. Tüm dostlarımızı aylardır hazırlığını yaptığımız coşkumuza ortak olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

 

Hedef 500 bin

Ege konseri için bölgede uzun zamandan beri duyurusunu yaptıklarını ve bine yakın gönüllü oluşturduklarını belirten Altın, “Bu konser sadece İzmir’in değil; Manisa, Aydın, Balıkesir, Antalya, Uşak, Muğla, ve çevredeki tüm illerin konseri. Her kentten 15-20 otobüs kaldırmayı düşünüyoruz. Tüm çabalarımız beş yüz bine yakın insanı Gündoğdu Meydanı’nda buluşturmaya kilitlendi. Bu konserlerde gönüllülerimizin çalışmaları çok önemli. Yorum dinleyicileri, pasif bir dinleyici olmaktan çıktı, kendi sanatçısının örgütleyicisi haline dönüştü” dedi.

 

Ruhi Su’ya saygı

Ruhi Su’nun Grup Yorum açısından da çok önemli bir kişilik vurgulayan Altın, “Sanatçılığını, yaşam biçimini, ideolojisini örnek aldığımız Ruhi Su türkülerini günümüz enstrümanlarıyla çaldık, bir sentez yaptık. Bu albüm, ustamıza bir saygı örneğidir. Amacımız O’nun sesini genç nesillere taşımak” dedi.

 

Atatürk Stadyumu’nda engel

İnan Altın, İzmir konserini statta yapmayı planladıklarını, ilk başta izin veren Atatürk Stadı’ndan daha sonra ret yanıtı aldıklarını hatırlatarak “Bize zeminin zarar göreceğini söylediler. Onlara maliyetli de olsa zemini özel bir malzemeyle kaplatacağımızı söyledik. Ancak bize verilen cevaptan iki hafta sonra Tayyip Erdoğan İzmir’e geldi ve toplu açılış töreni yaptı. Bu nasıl hoyratlıktır? Bu ülke sizin babanızın çiftliği mi? Bizden statları böylece çalmış oldular. Madem çaldılar; biz de ‘Öyle bir şey yapalım ki bu engellemek istedikleri şeyi ortadan kaldırmak bir yana daha da büyütelim’ dedik ve meydan kararı aldık. Dolayısıyla bu konser AKP’ye de yanıttır” dedi

 

Dünden bugüne

Işık ve video gösterileriyle coşkuyu katlayacak olan Grup Yorum’un Ege konserinde 1985’te çıkarılan ilk albümleri Sıyrılıp Gelen’den son albümlerine kadar pek çok simge şarkı yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Konak, Karşıyaka, Karabağlar, Çiğli ve Buca belediyeleri de destek veriyor.

 

Belediye kamerasından Gündogdu Alanı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin 32 önemli merkezine yerleştirdiği canlı yayın kameraları arasında Gündoğdu Alanı'da bulunuyor. 24 saat sesli yayın yapan belediye kamerasından dev konser canlı olarak da izlenebilecek.

http://www.izmir.bel.tr/CanliYayin/843/tr

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler