GS, hazırlık maçlarını yenilgisiz tamamladı

Türk Telekom Arena'da yapılan özel karşılaşmada İtalya'nın Fiorentina ekibini ağırlayan Galatasaray, mücadeleden 1-0 galip ayrıldı.

Yayınlanma: 09.08.2012 - 06:16
Abone Ol google-news

Her iki takımın da çok fazla gol pozisyonu üretemediği mücadeleyi, ikinci yarıda oyuna dahil olan Umut Bulut'un golüyle kazanmasını bilen sarı-kırmızılı ekip, özellikle son maçta Lazio ve Fiorentina gibi güçlü rakiplerine karşı galip gelerek hazırlık maçlarını yenilgisiz tamamlamış oldu.

Galatasaray, Fiorentina karşılaşması öncesinde, SV Kirchbichl (11-0), İstanbulspor (5-0), Konya Torkuspor (6-1), Olimpija Ljubljana (1-1) ve Lazio (1-0) ile maç yapmıştı.
TFF Süper Kupa maçında 12 Ağustos Pazar günü ezeli rakibi Fenerbahçe ile karşı karşıya gelerek bu sezonki ilk resmi maçını oynayacak olan Galatasaray, bir hafta sonra da Kasımpaşa'ya karşı Spor Toto Süper Lig'de 2012-2013 sezonunun ilk hafta mücadelesini yapacak.

Engin sakatlandı, Amrabat girdi

Karşılaşmanın 37. dakikasında belinden sakatlık yaşayan Engin Baytar, oyundan çıkmak zorunda kalırken, yerine Nordin Amrabat maça dahil oldu.

Kayserispor'dan transfer edilen ve Fas Milli Takımı'yla Londra Olimpiyatları'nda olması nedeniyle takıma geç dahil olan Amrabat, sarı-kırmızılı formayla ilk karşılaşmasına İtalyan ekibine karşı çıkmış oldu.

Amrabat, Fiorentina karşısındaki performansıyla vasatın üzerine çıkamadı.
Öte yandan, maçın 23. dakikasında Semih Kaya, topa yatarak müdahale etmek istediği bir pozisyonda sakatlandı. Sağ baldırını tutan genç oyuncu teknik heyeti korkuturken, saha içinde yapılan tedavisinin ardından oyuna devam ederek yüreklere su serpti.

Umut golünü attı, kaleci sakatlandı

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Umut, takımını Fiorentina karşısında 1-0 öne geçiren golü atarken, İtalyan file bekçisi sakatlık yaşadı.

Maçın 48. dakikasında Selçuk'un ara pasıyla topla buluşan Umut'un ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Viviano'nun müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

Bu pozisyonda sol dizinden sakatlanan Viviano oyuna devam edemeyince Fiorentina'nın kalesine Lupatelli geçti.

Semih ve Emre'nin başarılı performansı sürüyor

Teknik direktör Fatih Terim'in geçen sezon verdiği şansı iyi kullanarak A takımın değişmezleri arasına giren genç oyuncular Semih Kaya ve Emre Çolak, Fiorentina karşısındaki performanslarıyla da göz doldurdu.

Semih Kaya, savunmada yaptığı kritik müdahalelerle kalesinde önemli pozisyonlara engel olurken, Emre Çolak da orta sahada hareketli bir oyun sergileyerek takımının pas trafiğine katkı sağladı.

Jovetic'in sert şutu, Yekta'nın kafasına çarptı

Maçın 82. dakikasında Jovetic'in ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top ceza sahası içinde Yekta Kurtuluş'un kafasına çarparken, oyuncu yerde kaldı.
Fiorentinalı futbolcuların hemen topu saha dışına atmasıyla oyun durdurulurken, Yekta yapılan tedavisinin ardından tekrar oyuna döndü.

Her iki takım da 8'er oyuncu değiştirdi


Hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya gelen Galatasaray ve Fiorentina'nın teknik heyetleri, maç içinde çok fazla oyuncu değiştirdi.

Her iki teknik adam da kadrolarındaki oyuncuları en iyi şekilde değerlendirmek isterken, maç boyunca 8'er kez oyuncu değişikliği yapmayı tercih etti.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler