G.Saraylı yöneticiden büyük itiraf: "Avrupa'ya gidemeyebiliriz"

Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın gündemindeki konular hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 15:53
Abone Ol google-news

 

Galatasaray İdari Menajeri Cenk Ergün, sarı-kırmızılı takımın gündemindeki konular hakkında oldukça önemli açıklamalar yaptı.

Ergün, NTV Spor'dan Evren Göz'e konuşan "Şu anda bulunduğumuz durumda gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayabiliriz" açıklamasıyla UEFA ile sorun yaşayabileceklerini dile getirdi.

HAMZAOĞLU'NUN RAPORUNDAKİ AMAÇ...

Yaz döneminden bu yana yönetimin rapor istediği tebliğ edilmişti. Bu dolayısıyla bir rutin. Yine bir rapor verecek. Bu döenm içinde de hocamızın bir teknik raporu olacak, onu sunacak. O dönem içinde raporun tebligat zamanında maç kampında olmamız nedeniyle akışta bir değişiklik oldu. Bu hafta rapor ulaşacak. Gelecek-gidecek oyuncularla ilgili düşünceler, gelecek planları gibi detaylar olacak. Amaç; Florya'da teknik açıdan başkanımız ve yönetimin bilgilendirilmesi.

"RAPORU YÖNETİME SUNACAĞIZ"

TFF kuralları gereği, takımlarımız sezonun ilk maçında sonuna kadar oyuncularına bir disiplin talimatı tebliğ etmek zorunda. Ben geldiğimden bu yana da böyle. Bu disiplin talimatı dahilinde, yaşanmış olan olayların rapor haline getirilmesini istedim. Yanılmıyorsam önümüzdeki hafta görülmüş kartlar, olanlar hakkında değerlendirmelerimizi yönetimimizin takdirine sunacağız.

"ARALIK'TA UEFA BİZİ DİNLEYECEKTİR"

Bu sezonki Şampiyonlar Ligi'nde yaptığımız mücadeleyi etkileyecek bir durum yok. Yaklaşık 1.5 sene önce UEFA ile yapmış olduğumuz bir yapılandırma anlaşması var. Bir para cezası da ödedik. Son 3 seneye bakılıyor, UEFA'nın tolere ettiği rakamın üstündekiler değerlendiriliyor. Bize de bu konuda bir ceza kesildi. 2 sene hak tanındı. 1 sezon geçti, ikinci sezonun içindeyiz. Dolayısıyla hem transfer döneminde hem kulübün harcamalarında pozitife yönelik bir çalışma oldu. Bir 15 Ekim var, bu tarih sadece finansal değerlerin sisteme yükleneceği tarihtir. Onlar bunları inceleyecekler. Bizim bir talebimiz sonrasında yüz yüze konuşalım, anlatalım, bir görüşme yapalım diye biraz daha zaman alabilirsek, böyle bir talebimiz olacak. Onlar da Aralık ayının başında bizi dinleyeceklerdir diye tahmin ediyorum. Bu devam eden bir süreç...

"SENEYE GİTMEMEMİZ GİBİ BİR DURUM MÜMKÜN"

Duruma baktığımız zaman AAvrupa kupalarına gitmememiz mümkün. Fakat gidişatımız bu anlaşma sürecinde durumu kurtarabilecek gibi görünmediği için zamanı ileriye atmaya çalışıyoruz. Zor bir dönem, zor bir süreç. Yapılmış olan anlaşmayı modifiye etmeye çalışıyoruz. Bunu esnetebilmemiz için elimizden geleni yapacağız.

Bizim şartlarımızı modifiye etmemiz lazım. Biz UEFA'dan zaman isterken, işi daha kötüye götürecek bonservis bedellerine gidersek, kendimizle çelişmiş oluruz. UEFA ile olan görüşmelerimizin nasıl gelişir ona da bakmak lazım.

SNEIJDER AVRUPA'YA 7,5, TÜRKİYE'YE 20 MİLYON EURO

Sneijder'in 20 milyon euroluk serbest kalma maddesi, bu sezon sonuna kadar devam ediyor. Yaz döneminden sonra sadece yurt içi tekliflerinde 20 milyon euro geçerli, yurt dışı tekliflerinde ise 7.5 milyon euro belirlendi. Ama ne onun gitme ne de bizim bırakma niyetimiz var. Wesley ile sürekli konuşuyorum. Wesley'nin keyfi yerinde. Bize çok şeyler verecek. Saha içinde de saha dışında da. Çok önemli bir değer. Aktif futbolcu olduğu dönemde de futbolu bıraktıktan sonra da bize faydalı olmaya devam edecek.


GROSSKREUTZ TRANSFERİ HAKKINDA

Transferin son günü ve transferin son gününe birden fazla transfer aktivitesi sıkışmış oldu. Dzemaili'nin, Ontivero'nun, Melo ve Telles'in transferleri... O gün tüm işler son güne geldi. Son iki dakika kala TMS sisteminde bir donma, o zaman içinde sistem onu kabul etmeyince sorun çıktı. Yaşamak istemediğimiz bir durumdu. Oyuncu için de çok zor bir durum. Onun için de kolay değil. Burada kendisine yardımcı olabilecek arkadaşları var. Beklentimiz, Kevin Grosskreutz'un bu zaman dilimini aşması.

"MELO'NUN AKLINDA INTER HEP VARDI"

Melo'nun aklında kendisini ikna edebilecek bir teklif gelirse Inter'e gitmek hep vardı. Inter de bu ilişkiyi hep sıcak tuttu. Bizimle sözleşme imzaladı Felipe. Fakat bu anlaşmaya iki tarafın da çıkış hakkını koyacak maddeler ekledik. Son gün bize uygun bir teklif gelince, oyuncunun gitmesine müsade ettik. Geldiğinden gittiği döneme kadar Galatasaray ve Türk futboluna damgasını vurmuş bir oyuncu. Başka bir Felipe Melo yok. Dolayısıyla Melo gitme isteğini yaz başında söylediği için teknik heyet buna hazırdı. Belki sahada yeni bir Felipe Melo olmayacak ama onun yaptığı işleri bir ya da birden fazla oyuncu kendi tarzlarında yerine getirecekler.

"HAMZA HOCA GÖREVİNE DEVAM EDECEK"

İsterim ki tüm maçlarımızı kazanalım. Hamza Hoca göreve geldiği vakit, ilk görüşmede de gördüm, Hamza Hoca kulübün davetine koşarak geldi. Hamza Hoca'nın yeni yaptığı bir sözleşme var. Bu kontratı dahilinde Hamza Hoca göreve devam edecek. Olası kötü sonuçlara göre senaryo kurmaya gerek yok. Biz her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. İşler kötü giderse o zaman yönetim, teknik heyet oturur konuşur, ne gerekiyorsa yapılır.

"DENAYER KALABİLİR"

Ergün, NTV Spor'dan Evren Göz'e yaptığı açıklamalarda; "Denayer'in 20 milyon poundluk bir çıkış maddesi var. Jason ile biz yaz döneminin başında irtibata geçtik. Ama kendisi o dönem ayrılmak istemediğini söyledi. Biz de kiralık ayrılma duurmu olursa ilk bizimle iritbata geçmesini istedik. Biz bu sene ondan mümkün olduğunca faydalanmalıyız. Bir şekilde 3 tarafın onayı olduğunda 1 sene daha opsiyonumuz var. Bunun zamanı gelecektir. Fakat biz şu an ondan maksimum faydalanmalıyız. Bu iş gerçekleşmeyecek gibi de Jason olmayabilir diye planlarımızı gerçekleştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler