Gül ve Erdoğan'a suç duyurusu

Avrupa Türkiye Cumhuriyet Kadınları Derneği, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile diğer türbanlı bakan eşleri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 28.10.2009 - 11:55
Abone Ol google-news

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman tarafından basına dağıtılan suç duyurusu dilekçesinde, Hayrünnisa Gül, Emine Erdoğan ve diğer türbanlı bakan eşlerinin Türkiye'yi temsilen gittikleri yurtdışı gezilerde, 'kıyafet yasası'na uymadıkları belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletilen suç duyurusu dilekçesinde şöyle denildi:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen gittiğiniz yurtdışı gezilerde, kamu görevinde bulunduğunuz için 'kıyafet yasasına' uymak mecburiyetindesiniz. Fakat iktidara geldiğinizden bu yana, çağdaş Türk kadını görünümünden çok uzak, tam tersi bir tutum sergileyerek tüm İslam ülkelerinden bile geride olduğumuz imajını verdiniz. Sizin giyim tarzınıza saygı duymakla birlikte Türk kadınını temsil etmediğinizi bir kez daha vurgulayarak artık Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetinin laik, çağdaş Türk kadınları olarak cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyor ve suç duyurusunda bulunuyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler