Gül'e 'Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı' verildi

Hollanda'ya devlet ziyareti gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Kraliçe Beatrix tarafından ''Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı'', eşi Hayrünnisa Gül'e de ''Hollanda Kraliyet Büyük Nişanı'' verildi.

Yayınlanma: 17.04.2012 - 11:53
Abone Ol google-news

Başkent Amsterdam'ın merkezindeki tarihi Dam Meydanı'ndaki törende, iki ülkenin ulusal marşları çalındı, ardından Gül, Kraliçe Beatriks'in eşliğinde tören birliğini denetledi.
Törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de katıldı.

Soğuk havada yapılan töreni Türkler, Hollandalılar ve turistler ilgiyle izledi.
Törenin ardından Kraliçe Beatriks, meydanın bir tarafında bulunan Kraliyet Sarayı'nda Gül ve eşi Hayrünnisa Gül'e resepsiyon verdi.

Basına kapalı gerçekleşen resepsiyonun ardından Gül, meydanın diğer ucunda bulunan İkinci Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenler anısına dikilmiş Ulusal Anıt'a çelenk koydu.
Gül ile eşi Hayrünnisa Gül anıtın önünde saygı duruşunda bulundu. Burada Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile bakanlar Bağış ve Eker de hazır bulundu.

Gül'ün ziyareti dolayısıyla Amsterdam'da üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Ulusal Anıt'a çelenk konulması sırasında anıtı gören binaların balkon ve çatılarına çıkılması yasaklandı, bu binaların camlarının kapalı tutulması talimatı verildi.

Resmi karşılama töreni dolayısıyla Dam Meydanı'na çıkan bazı yollar da araç trafiğine kapatıldı.

''Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı''

Hollanda Kraliçesi Beatrix, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül onuruna özel öğle yemeği verdi.

Yemek öncesinde, Kraliçe Beatrix tarafından Cumhurbaşkanı Gül'e ''Hollanda Aslanı Büyük Şövalye Nişanı'', eşi Hayrünnisa Gül'e de ''Hollanda Kraliyet Büyük Nişanı'' verildi.
Cumhurbaşkanı Gül de Kraliçe Beatrix'e Devlet Nişanı takdim etti.

Türk ve Hollanda firmalarının yöneticileriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda ziyareti kapsamında Türk ve Hollanda firmalarının üst yöneticileriyle bir araya geldi.

Amsterdam'da bir dönem kraliyet mülkü olan ve daha sonra banka olarak kullanılan Basel Konferans Salonu'ndaki toplantıya, Hollanda Veliaht Prensi Alexander ve eşi Prenses Maxima, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Hollanda Dışişleri Bakanı Maxime Verhagen, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aralarında Hüsnü Özyeğin, Ferit Şahenk, Zeynel Abidin Erdem ve Mehmet Sarımermer'in de bulunduğu iş adamları katıldı.

Toplantıda, Hollanda tarafından ING Bank Üst Yöneticisi Jan Hommen, Unilever Üst Yöneticisi Jurgen Van Breukelen, Akzo Nobel ilaç firması üst yöneticisi Hans Wijers'in de aralarında bulunduğu yöneticiler yer aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını ve güçlü bir şekilde devam ettiğini söyledi. İki ülke arasındaki ticaret hacminin 7 milyar doların üzerinde olduğunu, Türkiye'deki Hollanda yatırımının da 16 milyar doları aştığını anlatan Gül, ilişkileri daha da artırmak istediklerini belirtti.

Hollanda Dışişleri Bakanı Verhagen de Türkiye'nin ülkeleri için büyük bir ticari ortak olduğunu dile getirdi. Hollanda ile Türkiye arasındaki ticaretin tarihte de iki ülke ilişkilerinde önemli yer tuttuğunu kaydeden Verhangen, günümüzde de iki ülke işadamlarının büyük ortaklıklara imza attığını söyledi.

Yeni ortaklıkları kolaylaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Verhagen, enerji, yüksek teknoloji ve tarım gibi sektörlerde yeni işbirliklerinin oluşturulabileceğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler