Gülen'den o tweet için açıklama

TÜRK Hava Yolları’nda (THY) marka müdürü olarak görev yapan Serdar Öztürk’ün, Fethullah Gülen’e yönelik attığı tweet olay oldu. Gülen, Öztürk'e hakkını helal etti.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 10:10
Abone Ol google-news

Zaman gazetesi yazarı İbrahim Öztürk tarafından RT edilen bir fotoğrafa tepki gösteren Serdar Öztürk "Bir AKP’li Fethullah hocayi bir kizla bule halvet halde hasna fisneli capslese, sonra bi da sen vs biz de eglensek" diye yazmıştı.

'ÜZGÜNÜM'

Bu açıklamaların ardınan twitter hesabından açıklama yapan Serdar Öztürk üzgün olduğunu belirterek şunları söyledi:

Attığım bir twit dolayısıyla bazı kötü niyetli kişilerin bilinçli bir şekilde bir linç kampanyası başlattığını hayret ederek izliyorum. Bu açıdan ilgili twit'in hangi konjektürde atıldığını, maksadını ve sonuçlarını kısaca açıklamak istiyorum. Paylaşılan resmin yanlışlığını göstermek amacıyla, yapılan yanlışın doğuracağı olası çatışmayı alaycı ve ironik bir dille eleştirmek isterken kullandığım ifadelerin yanlış anlaşılması oldukça üzücü. Niyetim ve kastım çok net! Karşı tarafa ironi yapayımda, kışkırtıcı mesajlar yaymasınlar diye başvurduğum dil ve kullandığım tarz ise yanlış anlaşılmaya oldukça açık. Sürecin gelişimini, niyetimi ve kalbimdekileri paylaşmak istedim. Bazı iyi kalpleri kırdığımı görmekten dolayı da ayrıca üzüldüm.

GÜLEN: ŞAHSİ HAKLARIMI HELAL EDİYORUM

Tartışmalara son cevap da Fethullah Gülen’den geldi. Gülen’in internet sitesi Herkul.org’da editörlük yapan ve Gülen’e en yakın isimlerden biri olan Osman Şimşek, Gülen’in bu konudaki görüşlerini twitter hesabından takipçilerine iletti:

Bamteli çekimi yaptığımız sohbetten yeni çıktık; #ThyBuLekeyiTemizle etiketiyle yazılanlara henüz muttali oldum; çok üzüldüm.

Daha önce de hakaret, istihza, incitici söz ve kötü davranışın zatında çirkin olduğunu kimden kaynaklanırsa kaynaklansın ve muhatap kim olursa olsun kınanması gerektiğini yazmıştım. Haddi aşan malum mesajı da kınayıcı bir iki cümle yazmaya hazırlanırken Hocamızın yanına vardım.
Muhterem Hocamızın da üzülmüş olduğunu gördüm;

GÜLEN BUNLARI DEDİ

-“Acaba ne düşünüyor?” derken şunları söylediğini not ettim:

-“İnsan hata yapabilir, sürç-i lisan olmuştur. Ben şahsî haklarımı helal ediyorum. Dostlarımın da o türlü çirkinlikleri görmezlikten gelmelerini ve dil iffetini muhafaza etmelerini arzuluyorum.”

“Lütfen, biz çirkin söz ve kaba davranışlarla hiç kimseyi rencide etmeyelim. Mü'min üslubundan katiyen ayrılmayalım”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler