Gülten Kışanak'a 'özerklik' soruşturması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında 'Devlet benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim' açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 19:38
Abone Ol google-news

Alınan bilgiye göre, Başsavcılık, 19 Ağustos'ta Demokratik Bölgeler Partisi üyesi bir grubun Sur Belediyesi önünde yaptığı eylemin görüntü kayıtlarını inceledi.

İncelemede, Kışanak hakkında "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatılmasına karar verildi. Soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak", Türk Ceza Kanunu'nun 302. maddesi gereği "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" gerekçeleriyle yürütülecek.

 Diyarbakır'da 19 Ağustos'ta sözde "özerklik" açıklamaları yapan ve aralarında Sur Belediye Başkanı Seyid Narin, Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 7 kişinin gözaltına alındığı operasyona tepki gösterildiği eyleme katılan Kışanak, burada yaptığı açıklamada, "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler