Hackerlar Xbox One’ın kodlarını yayınladı

Bir Hacker grubunun yaptığı açıklamaya göre Microsoft Xbox One oyun konsollunun geliştirici kodları ele geçirildi.

Yayınlanma: 04.01.2015 - 10:06
Abone Ol google-news

H4LT adlı grup, bu kodlara ait ekran görüntülerini Twitter’da yayınladı. Hatta ele geçirilen bu kodlar Mega adlı bulut bilişim sağlayıcısına yüklendi. Xbox One’un geliştirici kodları sayesinde Microsoft’dan habersiz oyun konsolu için oyun ve uygulamalar rahatlıkla yüklenebilecek.

Bu kodlar modifiye edip bir Xbox One’a yüklenildiğinde Internet üzerinden istenilen uygulama ve oyunlar rahatlıkla yüklenebilecek. Bu da kötü niyetli kişiler için yeni bir gelir kapısı anlamına geliyor.

Visual Studio 2012 ile birlikte çalışan bu geliştirici kiti sayesinde, Microsoft işletim sisteminin ana omurgası araştırılabilecek.

Bu esasında Microsoft için çok kötü bir haber. Çünkü saldırılar tam hızıyla devam ediyor. Hatırlayanlar bilir Noel zamanında Xbox Live DDoS saldırısı sayesinde erişilmez hale geldi. Xbox 360 için modlama yapan bir grup Xbox One ‘ı engellemek istediği biliniyor. Bununla birlikte XboX One’ın ana geliştiricilerinden Boyd Multerer istifa etti. Baş geliştiricilerden Phil Spencer ve ekibi de yenilendi.

Microsoft Lumia 735 Kayıplara Karıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler