‘Hakkından geleceğiz’

‘Çoktandır anladık, senin gözün koltukta. Eskisi gibi rahat değilsin daha, gelmeyiz oyuna, kalmaz bu yanına, güneşler açacak yarına... Güleceğiz, giyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz, bir yerine bin hayırla hakkından geleceğiz senin.’

Yayınlanma: 12.02.2017 - 06:40
Abone Ol google-news

Nar Kadın Dayanışması üyesi kadınlar, Ajda Pekkan’ın, “Seveceğim” şarkısını yeniden yorumladılar. Başkanlık sistemine karşı “Bir yerine bin hayır” diyen kadınların klibi, internette izlenme rekorları kırıyor. Şarkıyı, umut versin, dayanışma duygularını harekete geçirsin diye hazırladıklarını söyleyen kadınlar, “Umut biziz. Gücümüze güveniyoruz. Referandumda hayır diyeceğiz” diyor.

Şarkı seçimini konservatuvar öğrencisi Dilara Yücetepe yapmış. Şarkı sözlerindeki uyarlamaya hep beraber karar verilmiş.. Yaklaşık 13 kişilik bir ekiple 3 gün boyunca çalışılmış. Klip yayımlandıktan sonra, “Sizinle mücadele edeceğiz” diyen pek çok kişiden destek almışlar. Sena Özcanlı, kahon çalmaktan ellerinin şiştiğini söylüyor. “Provalar yorucuydu ama çok eğlendik. Umutlu olduğumuzu ve geleceğimizin bir olduğunu göstermek istiyorduk. Şiddetin ortasında insanlara umut vermek istedik” diyor.

‘Eğlene eğlene çektik’

Ece Kılıç, klipte solist olarak yer alıyor. Şarkı söylemeyi çocukluktan beri çok sevdiğini söyleyerek devam ediyor: “Beni en çok etkileyen arkadaşlarımın gözünde gördüğüm mutluluk, heyecandı. Kayıt, klip, montaj vs. her şey çok etkileyiciydi. Birbirimize bakarak, gülerek, eğlene eğlene çektik... AKP iktidarı kadını sindirmeye, eve hapsetmeye çalışıyor. Kadınların sokaklarda özgürce gezebildiği, laik bir ülke için referandumda Hayır.”

Merve Ceren, bol bol dans eden ve “Y” harfini taşıyan isim. Video çekimlerini ise büyük bir heyecanla anlatıyor: “Orda hiçbir şey yapmadan durmak bile çok heyecan vericiydi. Bol bol güldük.” Ceren, “Referandumda, ‘hayır’ demek isteyen AKP’li kadınlar var. Ama eşlerinden korkuyorlar. Eşlerinin, ölümle tehdit ettiği kadınlar var” diyor.

Eylül Asuman, boyanmış pet şişeden yaptıkları marakasla şarkıya eşlik ediyor. Lise öğrencisi, solist Selin Kurtulmaz ise şunları söylüyor: “Gerici bir toplumu aydınlatmak için biz kadınlar elimizden geleni yapacağız. Şarkımız da bu mücadelemizin bir parçasıydı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler