Hal uyuşmazlıklarında üst sınır belirlendi
Üreticiler ile sebze ve meyve ticareti yapanlar arasında çıkacak uyuşmazlıklarda, hal hakem heyetinin vereceği kararların asliye ticaret mahkemesinde delil olarak ileri sürülebilmesine ilişkin parasal sınır 65 bin 123 lira olarak belirlendi.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunun 10. Maddesinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, uyuşmazlıklarda hal hakem heyetlerine başvurunun zorunlu olması veya belirlenen sınırın üstündeki uyuşmazlıklarda hal hakem heyetinin vereceği kararların asliye ticaret mahkemesinde delil olarak ileri sürülebilmesine ilişkin parasal sınır, yeniden değerleme oranında (yüzde 5,58) artırılarak 65 bin 123 lira olarak tespit edildi.
Söz konusu tebliğ, 1 Ocak 2016'den itibaren yürürlüğe girecek.
Video Haberler
-
İGDAŞ’tan dikkat çeken 19 Mayıs videosu
-
'İktidar yolculuğumuzu başlatıyoruz'
-
Ankara'da korkutan yangın!
-
MHP'liler bir CHP'liye saldırdı!
-
1919 genç zeybek oynayıp Atatürk'ün siluetini oluşturdu
-
Düğünde ‘bahşiş’ dehşeti: 5 yaralı
-
'Son kayıp bulunana kadar vazgeçmeyeceğiz'
-
Bolu'da mayıs ayında kar yağdı
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
Feci kaza: Otoyoldan geçince otomobil çarpan kişi öldü
En Çok Okunan Haberler
-
En zehirli türlerinden bir tanesi: Sürü halinde görüldü
-
'Dolar şu anda 22 TL'den işlem görüyor'
-
Davos’ta gündem gıda ve enerjide yaptırım olacak
-
Görevden alınan Özkan'dan ilk açıklama
-
3 dakikalık 19 Mayıs kutlaması!
-
Gökbakar, Tilki ve Sabancı da topa girdi
-
'Milletin Sesi' mitinginin akışı belli oldu
-
AKP'den 'asgari ücrete ikinci zam' açıklaması
-
AKP milletvekili tercihini yaptı
-
Finlandiya Başbakanı'ndan Türkiye ve NATO açıklaması