Halit Çelenk'in 6 Mayıs 2010 mesajı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan'ın avukatı, idamlarının tanığı, 15.baskısını yapan "İdam Gecesi Anıları" kitabıyla 38 yıldır yapılan "Yargılama"nın birçok yönüyle hukukdışı bir süreç olduğunu belgelerle anlatan Halit Çelenk bugünkü anma dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 07:23
Abone Ol google-news

İşte Halit Çelenk'in mesajı;

Denizseverler, Yusufseverler, Hüseyinseverler,

Hepinize sevgilerimi sunuyorum.

Düştüm ve sol bacağım beş yerden kırıldı. Ameliyat oldum. Üç buçuk aydan beri evimde yatıyorum. Yürüyemiyorum. Bu nedenle çok istediğim halde sevgili Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in mezarına bugün gelemedim. Oysa infazlardan bu yana her 6 Mayıs sabahı oraya gelir, sevgili dostlarımla ve sizlerle birlikte olurdum. Bu kez bu beraberlikten yoksun kaldığım için çok üzgünüm.

Bursa’da Nilüfer Belediyesi tarafından Denizler anısına yaptırılan Üç Fidan heykelinin açılışına da davetli olduğum halde bu durumum nedeniyle gidemedim.

Karl Marks’ın Kapital adlı yapıtını dilimize kazandıran çevirmen/yazar Alaaddin Bilgi Evrensel Gazetesinin 28 Nisan 2010 tarihli sayısında bu olayı ve bu toplantıya katılamayışımın nedenlerini anlattı. Tarihsel önemli kişiliğe sahip olan büyük insanlarla Deniz’leri karşılaştıran bu yazıda geçen yıl 6 Mayıs’ta Deniz’lerin mezarında çekilen benim, Deniz’lerin ablaları Şekibe’nin ve Alaaddin Bilgi’nin fotoğrafları yayınlandı. Bugün o fotoğraftaki yerimi alamamanın acısını yüreğimde taşıyorum. Bundan sonra her 6 Mayıs’ta beraber olacağız.

Son yıllarda Denizlerle ilgili hemen her etkinlikle ilgili dava açılıyor. Onların onurlu duruşları, dünya görüşleri, inançları ve sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya için verdikleri mücadele, aradan bunca yıl geçmesine rağmen, sermaye sınıfı ve onun temsilcisi siyasal iktidarları korkutuyor. Ve yine bu nedenle, Denizler Türkiye emekçi sınıfının yükselen bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinde bayrak olmaya ve her yeni direnişte bir kez daha yeşermeye devam ediyorlar.
Deniz’i, Yusuf’u, Hüseyin’i kucaklarken sizlere de en içten sevgilerimi sunuyorum.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler