Hamas heyeti Kahire'de
Hamas hareketi, İsrail ile uzun süreli ateşkes yapmak amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'ye heyet yolladı. Görüşmelerde İsrail ablukasının kaldırılması ve geçiş noktalarının açılması için anlaşma sağlanmaya çalışılacak.

Mısır aracılığıyla yürütülen kalıcı ateşkes müzakerelerine katılacak Hamas heyetinden Muhammet Nasır, AFP muhabirine, bugün Mısır istihbarat teşkilatı yöneticisi Ömer Süleyman ile biraraya gelerek, Gazze Şeridi sınır geçişlerinin İsrail tarafından yeniden açılması konusunu ele alacaklarını söyledi.
Nasır, ''İsrail ablukasının kaldırılması ve geçiş noktalarının açılmasının garantisini almak için buradayız. Mısırlı kardeşlerimizle bize nasıl garanti sunacaklarını konuşacağız'' dedi.
Hamas ile İsrail doğrudan temasa geçmedikleri için müzakerelere Mısır arabuluculuk yapıyor. İsrail, Gazze'yi 22 gün bombaladıktan sonra 18 Ocak'ta ateşi kesmişti.

En Çok Okunan Haberler
-
Gül'ün 'İmamoğlu' tepkisi rahatsız etti
-
İstanbul'da yeni miting adresi belli oldu
-
'Tüm Türkiye’ye ilan ve ifşa ederiz ki...'
-
'İmamoğlu cezaevinde tutulmaya devam ederse…’
-
Muhaliflere 'suikast' tehdidinde bulunmuştu
-
25 kişi hakkında iddianame hazırlandı
-
İstanbul'da '1 Mayıs' operasyonu
-
Türkiye'deki sığınmacı sayısını açıkladı
-
BTP kongresi yaptırılmadı: Ayrıntılara Cumhuriyet ulaştı
-
Peker Açıkalın'dan hayranlarını korkutan paylaşım!