Hamitabat için tek teklif

Hamitabat Kombine Çevrim Doğalgaz Termik Santrali'nde, son teklif süresi bugün sona erdi.

Yayınlanma: 23.09.2011 - 16:00
Abone Ol google-news

Blok satış yöntemiyle özelleştirilecek olan Hamitabat Termik Santrali özelleştirmesi için, tek teklif geldi. İhaleye katılmak üzere tek firmadan teklif gelmesi nedeniyle, bundan sonra izlenecek prosedür ile ilgili ihale komisyonunun konuya ilişkin kararı bekleniyor.

İhale için 6 firma ön yeterlilik almıştı

Elektrik Üretim A.Ş'ye ait Hamitabat Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'nin yüzde 100 oranındaki hissesinin özelleştirme ihalesinde, ön yeterlilik için başvuran ve ön yeterlilik kriterlerini karşılayan 6 firma olmuştu. Ön yeterlilik kriterlerini karşılayan firmalar arasında, Enerjisa Enerji Üretim A.Ş, Aksa Enerji Üretim A.Ş, Cengiz-Limak Yatırım-Kolin Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Park Holding A.Ş, Eti Gümüş A.Ş bulunuyordu.

Hamitabat Termik Santrali'nin blok satış yöntemiyle özelleştirilmesi için, 21 Mart 2011 tarihinde ihale ilanına çıkılmıştı. İhale, için son teklif verme tarihi 27 Haziran 2011 olarak belirlenmiş, ancak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu tarihi, 23 Eylül 2011'e (bugün) ertelemişti.

Santral, Türkiye'nin elektriğinin yüzde 3,4'ünü sağlıyor

Türkiye'nin en büyük doğal gaz santrallerinden bir tanesi olan Hamitabat Termik Santrali, 1985 yılında kuruldu. Kurulu gücü 1.156 MW, brüt üretimi 6,69 TWh, net üretimi 6,57 TWh olan santral, Trakya bölgesinde Kırklareli'nde yer alıyor.

Santralin Rusya'dan Türkiye'ye doğal gaz getiren Turusgaz boru hattına direk erişimi bulunuyor. Hamitabat Santrali, Türkiye'nin toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 3,4'ünü sağlıyor.

Hamitabat santrali, her biri 2 gaz türbini, 2 gaz türbini jeneratörü, 2 kazan, 2 kondansör ve 1 buhar türbini ile 1 buhar türbini jeneratörü içeren A, B, C ve D olmak üzere, toplam 4 adet kombine çevrim bloğundan oluşuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler