Havaalanında değerli eşyalar ele geçirildi

Havaalanında değerli eşyalar ele geçirildi

25.04.2011 12:39:00
Güncellenme:
Takip Et:
Havaalanında değerli eşyalar ele geçirildi

Mısır'ın başkenti Kahire'deki uluslararası havaalanında, içinde 4 bin adet altın ve gümüşten yapılmış değerli eşyanın olduğu 100 kolinin ele geçirildiği bildirildi.

Mısır'ın resmi Nil televizyonun haberine göre, yetkililer, Suudi Arabistan'a gönderilmek istenilen kolilerin, eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yakın arkadaşı olarak tanınan ve polis tarafından aranan işadamı Hüseyin Salem'e ülke dışında teslim edilmek üzere hazırlandığını ileri sürdüler.

Aynı yetkililer, 3 ton ağırlığındaki koliler ile ilgili incelemenin sürdüğünü belirttiler.
İşadamı Salem'in, Mısır gazının, İsrail'e ucuz fiyattan satılması ile ilgili bir anlaşmanın mimarı olduğuna inanılıyor.

Mısır'da 25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının ardından, birçok işadamı, siyasetçi ile bürokratın para, altın, tarihi eser ve diğer değerli taşları yurt dışına kaçırdığı tahmin ediliyor.