Havalimanı ÇED toplantısında gerginlik

Rize'de yapımı planlanan havalimanı projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun halkın görüşüne açıldığı toplantıda gerginlik çıktı.

Yayınlanma: 18.11.2014 - 18:18
Abone Ol google-news

Rize Havalimanı projesi için hazırlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için Pazar İlçesi Belediye Binası Konferans Salonu’nda halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Pazar ilçesi ile Yeşilköy köyü arasında 766 hektar alanda oluşacak proje sahasında yaklaşık 260 hektar alanda deniz dolgusu yapılacağını belirten yetkililer, havalimanının inşaat aşamasında 300, işletme aşamasında ise 1000 personelin çalışmasının planlandığını açıkladı.



KÖYLERİN ÖNÜ KESİLECEK, AZ DAHA ÖTEYE YAPIN!

Açıklamanın ardından söz alan Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Metin Atasaral, havalimanının yapılacağı yere itiraz etti, Kemer Tüneli ile Melyat mevkii arasında yapılmasını istedi ve bu takdirde köylerin ve yörede yaşayan insanların denizle irtibatının kesilmeyeceğini söyledi. Çay Üreticileri Sendikası Başkanı Recep Memişoğlu da, dolgu malzemesi alınırken çevreye zarar verilmesi endişesini dile getirdi.



“ŞAKŞAKÇILIK MI OYNAYACAĞIZ?”

Çağlayan Bozacı adlı genç ise, “Biz aptal değiliz. Burada şakşakçılık oynayacaksak başka bir şey yapalım. 1000 kişi istihdam edilecek dendi. İyi de bu nasıl olacak? Bu insanları iş vaadi ile alkışlattırmak çok kolay. İlçemizde uçak mühendisi var da ben mi bilmiyorum? Biz oraya gideceğiz, temizlikçi olacağız. Emeğimizle sömürüleceğiz" deyince salonda bulunan bazı kişilerden tepki geldi.

“Siyaset yapma” diye bağıranlar Çağlayan Bozacı’nın üzerine yürüdü, elinden mikrofonu almaya çalıştı. Kalabalık arasında kısa süreli arbede yaşandı, araya polis girdi.



KAYMAKAMLA DEMOGOJİ ATIŞMASI

Bu arada devreye girerek vatandaşları sakinleştirmeye çalışan Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Çağlayan Bozacı’nın, “Demogoji yapma” sözlerine tepki gösterdi, “Demogoji, ‘laf ebeliği’ anlamına gelir. Burada boş konuşan yok. Demogoji yapan sensin” diye cevap verdi.

Söz alan yöre sakinlerinden Gülşen Hacıbekiroğlu’nun, “Çocuklarımız gurbette ekmek yiyor. Tüm yatırımlarımız ilçeden gitti. Bu havalimanını yapan her şeyini düşünür. Boşuna karşı çıkmayın” sözleri büyük alkış aldı.

Toplantı daha sonra söz alan diğer vatandaşların sorularının ardından sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler