Hazine Bakanlığı'ndan Reuters'e tepki

Hazine ve Maliye Bakanlığı Reuters'e tepki gösterdi. Açıklamada Reuters'le ilgili olarak " Her fırsatta Türkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve güveni sarsma gibi amaçlarla kasıtlı bir ajanda yürüten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle örtüşmemektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 08:23
Abone Ol google-news

Reuters hakkında "I·lgili haber ajansı, bir su¨redir Tu¨rkiye ekonomisini dogˆrudan hedef alan haberlerle aleyhte algı olus¸turma c¸abası ic¸erisinde bulunmaktadır" denilen açıklama şöyle: 

"23 Mayıs 2019 tarihinde, u¨c¸ kamu bankası tarafından hazırlanan ve ihracat odaklı stratejik sekto¨rlere finansman sagˆlamayı amac¸layan I·VME Finansman Paketi’nin tanıtım toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın katılımlarıyla I·stanbul’da gerc¸ekles¸tirilmis¸tir.

"KASITLI KARALAMA AMACINI TAŞIMAKTADIR"

Haber ajansı Reuters tarafından aynı tarihte yayınlanan “Turkey to boost importers with another $4.9 billion package: Albayrak” bas¸lıklı haber, kamu bankaları tarafından sunulan I·VME Finansman Paketi’ni kasıtlı olarak karalama amacını tas¸ımaktadır.

So¨z konusu haber, Tu¨rkiye’nin ihracat potansiyeline ve yerli u¨retime c¸ok o¨nemli destek sagˆlayacak olan paketin ithalatı artıracagˆı yo¨nu¨nde olumsuz kanaat olus¸turmaya c¸alıs¸maktadır.

"ALGI OLUŞTURBA ÇABASI İÇERİSİNDELER"

Her fırsatta Tu¨rkiye ekonomisinin imajını zedeleme ve gu¨veni sarsma gibi amac¸larla kasıtlı bir ajanda yu¨ru¨ten ilgili haber ajansının tutumu, tarafsız yayıncılık ilkeleriyle o¨rtu¨s¸memektedir."

I·lgili haber ajansı, bir su¨redir Tu¨rkiye ekonomisini dogˆrudan hedef alan haberlerle aleyhte algı olus¸turma c¸abası ic¸erisinde bulunmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler