Hedef gösterilen Yarbay Alkan ilk kez konuştu

Şırnak’ta PKK saldırısında hayatını kaybeden Yüzbaşı Ali Alkan’ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan, hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepkisi nedeniyle kendisini ‘vatan haini‘ diyenleri ‘Allah’a havale ettiğini’ söyledi.

Yayınlanma: 25.08.2015 - 09:33
Abone Ol google-news



Yarbay, cenazede, “Çözüm diyenler ne oldu da ‘Sonuna kadar savaş’ diyor” diye isyan etmiş, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye haykırmıştı.

Başta AKP’li yazarlar ve ‘Ak troller‘ ise kendisini vatan haini ilan etmiş, PKK’lı ve DHKP-C bağlantılı olduğunu öne sürmüştü.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Yarbay Alkan, “Bana Fethullahçı, Ergenekoncu, PKK’lı dediler. Hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?” diye konuştu.

Yaptığı açıklamalardan dolayı Jandarma Genel Komutanlığı’nın hakkında disiplin soruşturması başlattığı Alkan, “Neye karar verirler bilemiyorum” dedi.

Bu acıların yaşanmaması için dua ettim

Yarbay Alkan’la yaptığı telefon görüşmesi sırasında Şemdinli’den iki askerin daha öldüğü haberinin geldiğini belirten Öztürk, acılı ağabeyin şu sözlerini aktardı: “Kardeşimin şehit olmasından sonra onun son şehit olması, başkalarının da ocağında bu acıların yaşanmaması için dua ettim. Bunu yürekten diledim. Şemdinli’den iki şehit haberini aldığımda o ailelerinin nasıl acılar içinde olduğunu yaşayan birisi olarak biliyorum.”


LeMan'dan çok konuşulacak "Yarbay Mehmet" kapağı

Yarbay Mehmet Alkan'ın ailesi: Mezheplere saygısızlık yapılıyor

'Yarbay Alevi' TT oldu, sosyal medya karıştı

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler