Her dört kişiden üçü FETÖ'nün siyasi ayağını bilmiyor!

İstanbul Ekonomi Araştırma'nın yaptığı ankete göre “FETÖ'nün siyasi ayağı kim” sorusuna yüzde 74.8 “Fikrim yok” yanıtını verdi. Yanıt verenlerin içinde yüzde 44.7'si, AKP'yi sorumlu tuttu.

Yayınlanma: 25.02.2020 - 15:39
Abone Ol google-news

İstanbul Ekonomi Araştırma tarafından her ay iki kere Türkiye çapında 12 ilde 1537 kişi ile yapılan anket çalışmasının sonuçlarını baz alan Türkiye Raporu, “FETÖ’nün siyasi ayağı kim?” başlıklı araştırma sonucunu yayınladı. 17 Şubat’ta yapılan araştırmada “Sizce ‘FETÖ’nün siyasi ayağı kimdir?” sorusuna her dört katılımcıdan üçü, (yüzde 74.8)  “Fikrim yok/cevap yok” diyerek yanıtlamadı.

AKP ÖNDE

En yaygın yanıt ise yüzde 12’yle “AKP” olurken, bunun ardından yüzde 4.2’yle “CHP” ve yüzde 2.4’le “Recep Tayyip Erdoğan” geldi. Soruya yanıt verenlerin yüzde 44.7’si “AKP” derken yüzde 16.7’si “CHP” dedi. Yanıt verenlerin yüzde 8.6’sı “FETÖ bütün siyasi partilerde mevcut” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’nün siyasi ayağı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 3.7 olarak belirlendi.

CUMHUR İTTİFAKI 'CHP' DEDİ

Yanıtlar, soruları cevaplayanlar içinde parti seçmenleri bazında değerlendirildiğinde, AKP ve MHP seçmeninin en sık verdiği yanıt “CHP” oldu. AKP seçmeninin en sık verdiği ikinci yanıt “Kemal Kılıçdaroğlu” olurken MHP seçmeninin yanıtı ise “HDP” oldu.

CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenleri arasında ise soruya verilen en sık iki yanıt "AKP" ve “Recep Tayyip Erdoğan” oldu. İYİ Parti ve HDP seçmeni arasında “FETÖ’nün siyasi ayağının” CHP olduğunu düşünen yok.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler