Herkese 'Erdoğan’a hakaret' davası

Ankara katilamı protestosunda 26 kişiye dava... HDP’li eski vekil Kolçak sanık, CHP’li Sarıbal’ın dosyası geçici olarak ayrıldı

Yayınlanma: 21.06.2016 - 20:57
Abone Ol google-news

IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıda 103 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara katliamını protesto için  Bursa’da 12-13 Ekim’de  düzenlenen eylemler nedeniyle HDP Eski Bursa Milletvekili Asiye Kolçak, DİSK, KESK, TMMOB, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin aralarında bulunduğu 26 kişiye dava açıldı. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın dosyası ise şimdilik  ayrıldı. Davanın ilk duruşması yarın Bursa’da görülecek. Bursa Barosu da 60 avukatla sanıklara destek verecek.

CHP’li Sarıbal: Faşizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz

Gazetemize CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “mahkeme için henüz bana bir tebligat gelmedi ama ben orda olacağım. Tayyip Erdoğan kendine özgü bir ülke yaratmak istiyor. Bunun için  muhalif kurum, kuruluş, örgüt kim varsa yıldırmak, sindirmek, susturmak sesini kesmek istiyor. Çabası 17-25 Aralık’ın hesabını vermemek, ailesi, çevresiyle bu ülkeyi sonuna kadar sömürmek ve hesap vermemek. Bunca zulme, faşizme karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Kolçak: Hakikate dokunan yanıyor

Davanın sanıklarında HDP’li eski Bursa Milletveli Asiye Kolçak, “ Ben açılan davaya hiç şaşırmadım. Katliamlar, cinayetler işleniyor soruşturma yapılmıyor. Bu gerçeğe işaret eden, hakikate dokunan avukatlar, gazeteciler, aydınlar, sivil toplum örgütü temsilcileri cezalandırılıyor. Hakikate dokunan yanıyor. Bu sindirme, yıldırma politikasıdır. TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve gazeteciler de bu gerçeği ifşa ettikleri için tutuklandı. Kamuoyu bunu çok iyi biliyor. Daha çok mücadele ederek faşizmin üstesinden geleceğiz” dedi. 

Uluşahin: Katliamın sorumlularında hesap soruldu mu?

Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin, ”10 Ekim katliamının acısını bir nebze daha derinden yaşadım çünkü ben patlamanın olduğu yerin birkaç yüz metre mesafedeydim. Bu katliamı protesto etmek, en doğal hakkımız ayrıca anayasal hak. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı siyasi kimliğini sürdürdüğünü her fırsatta dile getiriyor. Yaptığımız hakaret değil siyasal eleştiridir ve onu siyasal olarak eleştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca 10 Ekim katliamının sorumlularından hesap sorulmuş mu ki sıra bize gelmiş?Bu ülkede aydın olan kim varsa ülkeyi yönetenlerin saldırısı altında” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler