Hitachi, lenssiz kamera üzerinde çalıştıklarını duyurdu
Kendilerine “ Lenssiz Kamera Olur mu?“ diye soran Hitachi mühendisleri, sorunun cevabını bulduklarını iddia ediyor. Hitachi yakın bir gelecekte lenssiz kameraları piyasaya sürebilir.
Lenssiz kamera olur mu? Bu soruyla harekete geçen Japon teknoloji devi Hitachi, üzerinde lens olmayan kameralar üzerinde çalıştığını duyurarak, bu sorunun cevabına çok yaklaştıklarını belirtti. Şirketin iddiasına göre lenssiz kameralarla elde edilen görüntülere çekimden sonra bir kez daha odaklama uygulanacak.
Hitachi bu sayede çok daha ince ve hafif kameralar üretilebileceğini iddia ediyor. Üzerinde çalıştıkları bu yeni teknoloji ile üretilmiş cihazların 2018 yılında tamamlanacağı belirten Hitachi yetkilileri, bu yeni ürünlerin özellikle kendi kendine gidebilen otomobillerde ve robotlarda kullanılacağını söylüyor.
Mevcut kamera teknolojisinde, özellikle de güvenlik kameraları gibi cihazlarda düşük odak uzaklığı nedeniyle insanların yüzleri bulanık çıkabiliyor. Hitachi, lenssiz kameralarıyla , sabit görüntüler üzerinde derinlik ayarı yapabileceğini iddia ediyor.
Space X Uzaydan İnternet Bağlantısı Sağlayacak
Video Haberler
-
Jeofizik mühendisi ölü bulundu
-
Ayağı kırık olarak bulunan karaca yavrusu tedavi edildi
-
İlk caretta caretta yuvası tespit edildi.
-
Arılar ağaç kovuğuna yuva yaptı
-
Freni boşalan belediye otobüsü kaza yaptı
-
İktidarın çağrısıyla dolar bozdurmuştu; Hükümet çarptı!
-
'Yıl boyu yaşadıkları yerlerden biri'
-
Balıkesir’de ayağı kırık karaca tedavi edildi
-
Türkiye Kupası finali öncesi taraftarlar birbirine girdi
-
Karavanlar zincirleme kaza yaptı: Yaralılar var
En Çok Okunan Haberler
-
3600 ek gösterge çalışması tamamlandı
-
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
-
Erdoğan'a kötü haber: Seçmen 'asla' dedi
-
'İktidarda müthiş bir panik havası başladı'
-
'Elimizdeki belgelerden bir ansiklopedi çıkar'
-
'Türkiye’de şu an laiklikle ilgili sorun yok'
-
'Erdoğan kendi kabuğuna çekiliyor'
-
Tayyar'dan Uçum’a zehir zemberek sözler
-
İYİ Parti’den vekillik koşulu
-
'TURKEN hakkında konuşmamız lazım'