HKP Genel Başkanı'na Cumhurbaşkanına hakaret davası

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Başkanı Nurullah Ankut, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla İstanbul Savcılığına ifade verdi.

Yayınlanma: 07.06.2018 - 13:41
Abone Ol google-news

20 Mart 2018 tarihinde İstanbul 2’nci Asliye Ceza Mahkemesinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret isnadıyla HKP Genel Başkanı Nurullah Ankut, İstanbul Savcılığna ifade verdi.

 Ankut, daha önce hakkında açılan davanın duruşmasında 2 saat boyunca AK Parti’lilere yönelik bir konuşma yapmış ve duruşma çıkışında partililer ile birlikte Adliye önünde bir açıklaması gerçekleştirmişti.

 Burada yapmış olduğu basın açıklamasındaki sözlerinden, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği isnadıyla Nurullah Ankut İstanbul Savcılığına çağrıldı ve ifade verdi.

Nurullah Ankut’un yaptığı basın açıklamasında “Asla bizi yargılayamazlar! Her seferinde biz onları yargılarız! Çünkü bu iktidar tepesinden tırnağına kadar suça batmıştır. Onlar eninde sonunda bu mahkemelere gelecekler, işledikleri bütün suçların yaptıkları bütün ihanetlerin, en tepesindeki Kaçak Saraylı dahil, il, ilçe başkanları, gençlik kolları dahil, hepsi gelecek burada yargılanacak,” ifadeleri kullanılmıştı. (Haber Merkezi)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler