Hollanda'daki tramvay saldırısında ölü sayısı 4’e yükseldi

Hollanda'nın Utrecht kentinde 18 Mart’ta Türkiye doğumlu Gökmen Tanış tarafından düzenlenen tramvay saldırısında ölü sayısı 4'e yükseldi.

Yayınlanma: 28.03.2019 - 22:09
Abone Ol google-news

<video:1300810>

Hollanda’nın Utrecht kentinde 24 Ekim Meydanı'ndaki tramvay istasyonunda düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısı 4’e yükseldi.

<haber-dikey:1306827,1302466,1301069>

Hollanda polisi, 18 Mart’ta meydana gelen saldırıda yaralanan 74 yaşındaki bir erkeğin, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini, böylece saldırıda ölü sayısının 4’e yükseldiğini duyurdu. Polis, saldırıda yaralanan 2 kişinin tedavisinin ise sürdüğünü duyurdu.

SAVCILIK, GÖKHAN TANIŞ'IN SUÇUNU İTİRAF ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir tramvayda düzenlenen saldırıda 3 kişi öldü, 5 kişi yaralanmış, saldırının zanlısı 1981 Türkiye doğumlu Gökmen Tanış yakalanmıştı. Saldırıya ilişkin Hollanda Savcılığı'ndan yapılan son açıklamada, Utrecht'te yargıç karşısına çıkan Gökmen Tanış'ın ifadesinde, saldırıyı düzenlediğini kabul ettiği duyurulmuştu.

RTV Utrecht haber kanalının haberine göre, daha önce de birkaç kere gözaltına alınan Tanış'ın 2013'te Utrecht'te aynı bölgede havaya ateş açmıştı. 2017 yılında bir kadına tecavüz girişiminde bulunduğu suçlamasıyla saldırıdan 2 hafta önce hakim karşısına çıktığı belirtilen Tanış'ın, kadına hakaret, polisi tehdit ve hakaret, madde etkisinde araç kullanmak, bisiklet hırsızlığı, gasp ve nezarethaneye tuvaletini yapmak gibi suçlardan yargılandığı ortaya çıkmıştı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre de, Türk bir iş insanı Gökmen Tanış’ın 2 Temmuz 1981 Yozgat doğumlu olduğunu, daha önce Çeçenistan’a gidip savaştığını söylemiş ve Tanış hakkında “Birkaç sene önce IŞİD’le bağlantısı nedeniyle tutuklanıp bırakıldı. Türk toplumuna pek karışmazdı, münzevi bir tipti” ifadelerini kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler