HSBC Türkiye ING'nin oldu

İngiliz bankacılık devi, 2000 yılında TMSF’nin el koyduğu Demirbank’ı 350 milyon dolara satın almıştı. Bankanın 700 -750 milyon dolara satıldığı ileri sürüldü.

Yayınlanma: 23.07.2015 - 00:03
Abone Ol google-news

Türkiye dahil dört ülkedeki sorunlu operasyonları konusunda adım atmak isteyen HSBC’nin Türkiye biriminin ING Group’a satışı konusunda anlaşmanın kısa sürede sonuçlanması bekleniyor.

Reuters’ta yer alan habere göre iki ayrı kaynak, anlaşmanın birkaç gün içinde sonuçlanabileceğini belirterek, satış tutarının 700-750 milyon dolar civarında olabileceğini söylediler.

Konu hakkında bilgi sahibi bir kaynak “Anlaşma eli kulağında bugün yarın sonuçlanır. Tutar bu gibi anlaşmalarda ufak detaylar nedeniyle daha sonra farklılık gösterebilir ancak 700- 750 milyon dolar civarında sonuçlanacağını düşünüyoruz” dedi. Türkiye’de faaliyet gösteren ING’nin yanı sıra Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransa merkezli BNP Paribas HSBC Türkiye için bağlayıcı olmayan teklif vermiş ancak süreçte bağlayıcı teklifi sadece ING Group sunmuştu.

 

ING iki katına çıkacak

HSBC satışıyla ilgili biri süre önce Financial Times, Türkiye bankacılık sektörünü, HSBC Türkiye ve Finansbank satışlarıyla konsolide olmaya hazırlandığı yazılmıştı.

HSBC geçen ay stratejik yeniden yapılanma planları çerçevesinde zarar eden Brezilya ve Türkiye birimlerini satmayı planladığını açıklamıştı. Geçen yıl ülkede 155 milyon dolar zarar eden HSBC’nin Türkiye operasyonlarını 1,1 milyar dolarlık defter değerinden daha düşük bir meblağ üzerinden satmasının beklendiği dile getirilmişti.

ING’nin alıcı olmasıyla bankanın Türkiye’deki operasyonlarının büyüklüğü iki katına çıkmış olacak.

 

176 şubesi bulunuyor

İngiliz bankacılık devi HSBC, Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu bünyesine geçmeden önce 1 milyar dolar değer biçtiği ve teklifte bulunduğu öne sürülen Demirbank’ı 21 Eylül 2001’de 350 milyon dolara almıştı.

HSBC Türkiye, 176 şubesi bulunan ve binasında uzun süre kiracı olarak kaldığı bankayı, 14 yıl sonra ödediği miktarın iki katını satarak ülkeden çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler