İBB Genç Yetenek Gelişim Programını başlatıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde çalışan 30 yaş altı gençleri bir oryantasyon sürecine sokuyor. Belediyenin farklı birimlerinde çalışan gençler bir yıl boyunca İstanbulluyu yakından tanıyacak ve anlayacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İnsan Kaynakları ve Organizasyon Yönetimi’nden sorumlu başkan danışmanı Yiğit Oğuz Duman, "Herkes sadece ve sadece İstanbulluların mutluluğu için çalışacak’ dedi.

Yayınlanma: 02.02.2020 - 02:00
İBB Genç Yetenek Gelişim Programını başlatıyor
Abone Ol google-news

İBB, genç personeline yönelik ‘Genç Yetenek Gelişim Programı’nı  yarın başlatıyor. Proje hakkında gazetemize bilgi veren Duman, İBB’nin 85 bin personeli olduğunu belirterek göreve başladıktan sonra bu dev takımın gelişimini ana odak olarak belirlediklerini söyledi. Bu takımın yeni insan kaynağıyla güçlendirilmesine de büyük önem verdiklerini bunu yaparken de liyakatı en öncelikli konu olarak belirlediklerini belirten Duman, göreve geldikten sonra 2 bin 350 kişiyi işe aldıklarını açıkladı. İstanbullulara yaşanabilir bir kent yaratmak ve İstanbulluları mutlu etmek için çalıştıklarını anlatan Duman, şöyle devam etti:

“Genç personelimize, onların gelişimine öncelik verdik. 30 yaşını geçmemiş, en fazla 5 yıl deneyimi olan, lisans ve lisansüstü eğitimden geçmiş gençlerimizi bir programa dahil edelim dedik. Yaklaşık 2 bine yakın bu profile uyan çalışanımız var. Önümüzdeki 1.5 yıl boyunca 2 bin kişiyi bu programa alacağız. Amaç İstanbullulara yaşanabilir bir kent yaratmak ve İstanbulluları mutlu etmek. Bu amacı anlasınlar, neden bu amaca hizmet etmeleri gerektiği konusunda motivasyonlarını yükseltelim istedik.’

‘SÜT DAĞITACAKLAR, ÇÖP TOPLAYACAKLAR’

600’erli gruplar halinde çalışmaya başlayacaklarını belirten Duman, “Sahaya çıkacaklar. Süt dağıtacaklar. Vatandaşın ihtiyaçlarını yerinde görecekler. 153’te çağrıları dinleyecekler, çöp toplayacaklar. Makine mühendisidir, psikologtur, peyzaj mimarıdır… Ne olursa olsun çöp toplayacak, enerji santralında bir gününü geçirecek. Otobüs şoförüyle seyahate çıkacak. Metrobüsü bir gün boyunca deneyimleyecek” diye konuştu.

1 yıl sonunda programdan çıkanların 5 ortak değere sahip olacağını söyleyen Duman, bunları şöyle sıraladı: “Bir, dürüst olacaklar… Dürüst olmayan İBB çalışanı amaca hizmet etmez. İki, insan sevgisi… Üç, hak edeceğiz, hak kazanacağız. Hak yemeyeceğiz. Dört, çeviklik… Beş, sürdürülebilirlik… Yaptığımız her şey bu 5 değer üzerine oturacak. Bu programa katılan herkes bu 5 değere sahip çıkacak. 1 yılın sonunda bizzat bunları yaşayarak hissetmiş olacaklar.”

Duman gençlerin bu deneyimler dışında ayrıca bilgi ve becerilerinin de arttırılacağını söyledi. Bölgesel istihdam ofislerinin sayısı arttıkça bu profilde gençlerin o bölgedeki işverenle buluşmak için de başvuracaklarını belirten Duman ‘Onları da bu programa zaman içerisinde almaya başlayacağız. Böylece biz İstanbulluları geliştireceğiz. Bu program sonsuz devam edecek gibi görünüyor’ dedi.

İBB, Genç Yetenek Gelişim Programını ‘Gençliğimiz var’ sloganıyla yarın 08.30’da Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda başlatıyor. 2 gün sürecek program kapsamında ilk gün yazar Sunay Akın’ın ve İBB yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gençlere hitaben ilham veren konuşmalar yapacak. İlk gün  ’Yönetim Ekibiyle İBB’li olmak’, ‘Konfor alanının dışına çıkmak’, ‘Tarihi bir değer İBB’ gibi konular konuşulacak. Program kapsamında ikinci gün ise kadın liderler konuşacak. Bir de sürpriz bir takım çalışması gerçekleştirilecek. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da kapanış konuşmasını yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler