İBB’de Cengiz tartışması

CHP: Cengiz için cami alanı niçin kaldırıldı? AKP: İsme bakmıyoruz!

Yayınlanma: 22.04.2017 - 11:31
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısında Cumhuriyet’in dün duyurduğu “Cengiz İnşaat için caminin üstü çizildi” haberi gündeme geldi. Maltepe Dragos’taki “kentsel dönüşüm” imar planından, 17 Aralık soruşturmasıyla birlikte kamuoyunun gündeminden düşmeyen işadamı Mehmet Cengiz’e kıyak gelmişti. İmar planından, işadamı Cengiz’in arsasının önüne gelen “dini tesis alanı” son anda çıkarılmıştı. “Mehmet Cengiz için cami alanı niye kaldırıldı” diye soran CHP’li meclis üyesi Hüseyin Sağ, konuyla ilgili soru önergesi verdi. AKP’li meclis üyesi Faruk Aydın ise “Plan değişikliklerinde mülkiyete bakmıyoruz” yanıtı verdi.

İBB Meclisi’nde dünkü toplantısında söz alan Sağ, “Meclisten geçen bölge planında olan cami alanı nasıl yok edildi? Mehmet Cengiz için cami alanı niye kaldırıldı? Planlarda bölgenin ihtiyacı var diye cami planlara işlenmiş. Meclisten geçen ve sonradan böyle değiştirilen kaç plan paftası var? O değişiklikler neler? Kimlerin yeri değerlendirildi? Planlarda bölgenin ihtiyacı var diye planlara işlenmiş. Mehmet Cengiz için cami alanı niye kaldırıldı” sorularını yöneltti.

Sağ, daha sonra İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Hadi Diler’e seslenerek, “Bu işlemi hangi siyasilere, hangi bürokratlara zorla yaptırıyorlar” diye sordu. Meclis başkanvekili Ahmet Selamet araya girerek konuşmaya müdahale etti. Selamet, “Kural olarak sorularınızı başkanlık makamına yöneltiyorsunuz. Biliyorsunuz. Hadi Bey’in ismini çıkaralım” dedi. Bunun üzerine söz alan AKP’li meclis üyesi Faruk Aydın, “Soru önergesi adı altında yorum yapılıyor. O zaman isim versin. Doğru sorular değil bunlar. Ayrıca biz plan değişikliklerinde mülkiyet bilgilerine bakmıyoruz” dedi. Hadi Diler ise “Baskı söz konusu değil. Eğer öyle bir durum varsa savcılığa şikâyette bulunabilir” yanıtını verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler