İBB’nin çözümü dini eğitim

Bakanlık’tan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi de ‘dini eğitim için’ çalışıyor. “Bilgi Evleri’nde abi-abla sisteminin benzerini yapmaya çalışan İBB’nin raporuna CHP tepkili...

Yayınlanma: 17.04.2015 - 21:06
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından hazırlanan ‘İstanbul’da Yaşayan Gençlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ adlı çalışma raporunun öneri ve değerlendirme bölümü gençleri mahallelere kurulan Bilgi Evleri’yle tamamen ‘dini eğitime’ yönlendirmeye hazırlanıyor. Gülen cemaati yapılanmasındaki Işık Evleri’ndeki ‘abi-abla’ sisteminin bir benzerini hayata geçirmeyi planlayan İBB’nin raporuna CHP sert tepki gösterdi. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, “Gençliğin en önemli sorunları Fethullah Gülen benzeri bir yapılanmayla, müftülük, Kuran kursu ve Osmanlıca kursuyla mı çözülecek? İBB, Bilal Erdoğan’ın tapelerde istediği eğitim için rapor hazırlamış” dedi. Rapor yeniden değerlendirilmek üzere komisyona iade edildi.

Rapor Meclis’te

İBB Eğitim, Gençlik ve Spor Komisyon tarafından hazırlanan ‘İstanbul’da Yaşayan Gençlerin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ adlı çalışma raporu önceki gün İBB Meclis gündemine geldi. Yeniden değerlendirilmek üzere komisyona geri gönderilen raporun öneri ve değerlendirme bölümünde yer alan tekliflerden çarpıcıları şöyle:

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLÇELERDE GÖNÜLLÜ DERS VERSİN - Çocuk ve gençlerin okul yaşamlarını desteleyecek, informal eğitim müfredat ve modellerinin gönüllülük esasına göre üniversite öğrencileri tarafından verilmesini sağlayacak yapılanmaların gerçekleştirilmesi.

MÜFTÜLÜKLE İŞBİRLİĞİ - Çocuk ve gençlerin maneviyatını güçlendirecek çalışmaların desteklenmesi, Müftülük ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla işbirliğine gidilmesi.

İMAMLARA PEDAGOJİK EĞİ- TİMİ VERİLSİN - Cami ve Kur’an Kursu görevlilerine çocuk ve gençlerle ilgili pedagojik formasyon eğitimleri verilmesi.

BİLGİ EVLERİNDE DİNİ EĞİ- TİM - Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezleri’nde çocuk ve gençlerin manevi hayatını geliştirecek temel dini bilgi dersleri verilmesi,

MERKEZLERDE OSMANLICA ÖĞRETİLSİN - Gençlere yönelik merkezlerde bilgisayar, hat, makam, şan, Osmanlıca v.b. derslerin verilmesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler