'İDO şaraplı yolcuyu taşımadı'

Çantasında 4 şişe şarap bulunan kadın deniz otobüsüne alınmadı. Olayla ilgili araştırma başlatıldığını belirten İDO, yolcudan özür diledi.

Yayınlanma: 31.07.2012 - 08:43
Abone Ol google-news

Kabataş’tan Burgazada’ya gitmek isteyen ve çantasında 4 şişe şarap olan bir kadının, İDO görevlilerince engellendiği öne sürüldü.

İddiayı ortaya atan, Milliyet Gazetesi yazarı ve ünlü gurme Vedat Milor, köşeşinde şöyle yazdı:

"Ceren Sungu, Kabataş’tan deniz otobüsüne binip adaya benim evime geliyor. Yanında dört şarap taşıyor. İDO’dan içeri almıyorlar şarap var diye. Üstelik de oradaki görevli kızcağıza bağırıp onu azarlıyor.

Suudi Arabistan ya da İran’da mıyız kardeşim? Yasak mı evine şarap götürmek? İsteyen İstanbul’da alışveriş yapıp dönüşte evine yiyecek-içecek götüremez mi? Büyükşehir, İDO’yu yeni sahiplerinden daha iyi yönetiyordu"

 

İDO’dan özür

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) konuyla ilgili açıklaması ise şöyle:
 
"Adalar’a gitmek üzere İDO Kabataş Deniz Otobüsü İskelesi’ne gelen bir yolcumuzun, yanında bulunan dört şişe şarapla gemiye binmesine bir güvenlik görevlisince izin verilmediğine ilişkin haberler kamuoyuna yansımıştır. İDO’nun alkollü içkilerin kapalı şişelerinde taşınmasıyla ilgili kısıtlayıcı bir düzenlemesi bulunmamaktadır. Söz konusu haberle ilgili araştırma başlatılmış olup, güvenlik görevlisinin tutumu güvenlik amirliğimiz tarafından incelenmektedir. Yaşanan bu olay nedeniyle mağdur olan yolcumuzdan özür dileriz."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler