İDSO Çanakkale Şehitleri anısına çaldı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), “Çanakkale Haftası” ve “İstiklal Marşı’nın Kabulü” konserini ünlü İtalyan şef Massimiliano Caldi yönetiminde önceki akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda verdi.

Yayınlanma: 17.03.2019 - 22:22
Abone Ol google-news

Kabulünün 97. yılı dolayısıyla İstiklal Marşı’nın çalınmasıyla başlayan konser öncesinde İDSO Müdürü Bülent Evcil, “Bu konserle Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutluyor, Mehmet Akif Ersoy’u ile şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diyerek CRR’de çalmaktan duydukları mutluluğu ve en büyük arzularının daha çok yer almak olduğunu ifade etti.

Konserde, Hasan Uçarsu’nun 2015 yılında şef Gürer Aykal’ın isteği üzerine bestelediği ve zaferin 100. yılında Çanakkale Şehitlerine ithaf ettiği “Yine Bir Şey Yapabildim Diyemem Hatırana - Çanakkale 1915” eseri de seslendirildi.

Konserin solisti Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası üyesi, viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil, İDSO’nun başarısına adım adım şahit olduğu ve gurur duyduğu dünya çapında bir virtüöz.
Baltacıgil konserde, D. Shostakovich “Çello Konçertosu No.1”i şef ve orkestranın dinamik eşliğinde çaldı. Bach’ın Çello suiti “Sarabande” ile bis de yapan sanatçının yüksek performansını sahnede viyolonsel grup şefi ve ilk öğretmeni Hakkı Öztürk, salonda konservatuvar hocası Dilbağ Tokay, babası e.kontrabas grup şefi Yaz Baltacıgil nota nota izlediler.

Seyircinin de coşkuyla izlediği konserde şefin çok hâkim olduğu iki opera uvertürü: G. Rossini “Guillaume Tell” ve G. Verdi “Vespri Siciliani” de seslendirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler