‘İfadeni değiştir baskısı’

Kapısına gelen jandarma tarafından, çocuğunu vermek istemeyince dövüldüğünü iddia etti.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 02:00
‘İfadeni değiştir baskısı’
Abone Ol google-news

İzmir Aliağa’da İsmail Ş, eşi A.Ş’nin ihbarı üzerine, gece yarısı eve gelerek çocuğunu almak isteyen Şakran Jandarma Komutanlığı’nda görevli jandarmalar tarafından darp edildiğini öne sürdü. Ters kelepçe takılarak yaklaşık 10 jandarma tarafından darp edildiğini ileri süren İsmail Ş, gözaltı süresince yemek ve su verilmeyerek de işkence yapıldığını iddia etti. Darp raporu alarak şikâyetçi olan İsmail Ş, “Mahkeme kararı olmadan soyut beyanlara dayanarak çocuğumu almak istediler. Vermeyince evin içine girerek darp ettiler” dedi. 

Eylül ayında A.Ş, Şakran Jandarma Komutanlığı’na giderek telefonunda bir mesaj gördüğü eşi İsmail Ş’den şikâyetçi oldu. 3 yaşındaki çocuğunu alamadan evden çıktığını belirten A.Ş, jandarmadan çocuğunu getirmeleri için yardım istedi. Şikâyet üzerine jandarma, çocuğu almak için İsmail Ş’nin evine gitti. Çocuğun ancak mahkeme kararıyla yanından alınabileceğini belirten İsmail Ş. iddiaya göre darp edilerek göz altına alındı. 

İsmail Ş, “Herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ve tamamen soyut beyanlara dayanarak çocuğumu almak istediler. Vermek istemeyince de herhangi bir talimat bulunmaksızın eve girip duvara dayayarak dövdüler” diye konuştu. 

Verdiği ifadenin zorla değiştirildiğini savunan İsmail Ş, “Olayın evin içinde gerçekleşmediğini söylememi istediler. Söylemeyince istedikleri gibi yazdılar. Zorla imzalattılar” diye konuştu. Hastaneden darp raporu alan İsmail Ş, jandarma görevlileri hakkında şikâyetçi oldu. Hastaneden verilen darp raporunda; İsmail Ş’nin gözünde morluk, bacağında yara ve yürüme güçlüğü, kulağında şişlik ve duyma güçlüğü tespit edildi.  

AYNI KARAKOLDA DARP İDDİASI

Öte yandan, Şakran Ceza İnfaz Kurumları kampusunda infaz ve koruma memuru olarak görev yapan Ali Yaşar da, geçen aylarda, ifade vermek üzere gittiği Şakran Jandarma Komutanlığı’nda darp edildiğini iddia etmişti. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler